Naar Emerce.nl

Blockchain


Voor wie?   –  Programma  –  Docent  –   Beeckestijn Business School  –  Inschrijven

Een 360 graden view op het principe blockchain voor digital professionals

Blockchaintechnologie verandert de manier waarop we met elkaar handelen, werken en elkaar vertrouwen. Het is een disruptieve technologie die het niet alleen mogelijk maakt om informatie te delen, maar ook om transacties te doen zonder tussenkomst van derde partijen. Voor digital professionals kan blockchain veel veranderen. Tijdens de training zullen we bijvoorbeeld ingaan op de invloed van blockchain op hoe we omgaan met transacties, contracten, fake news, content, advertenties, evaluaties of bijvoorbeeld het aanbieden en afrekenen van microservices.

In deze 2-daagse training leer je wat blockchain is, wanneer het belangrijk is en wat je er wel en niet mee kunt binnen digital marketing, commerce en services. We gaan in op de verschillende toepassingen van blockchain. Daarnaast leer je wat blockchain voor jouw activiteiten kan betekenen en hoe je een blockchain in jouw specifieke situatie kunt inzetten.


Voor wie?

De opleiding is gericht op digital marketing, commerce en service professionals en managers die meer willen weten over wat blockchain voor hun organisatie kan betekenen, een blockchain programma willen onderzoeken of een investeringsaanvraag willen doen of beoordelen. Relevante functies zijn: marketing managers, e-commerce managers, innovatiemanagers, business developers, digital marketeers, e-business consultants, IT-architecten en community managers.


Leer een blockchain programma opzetten als blockchain lead

Tijdens de training doe je niet alleen kennis op over blockchain en haar toepassingen, maar leer je ook hoe je een blockchain programma kunt opzetten. Daarnaast is er veel ruimte voor toepassing. Je werkt niet alleen aan in groepsverband aan een case op basis van de Harvard Case Methode, maar ook aan je eigen use case en gaat naar huis met concrete handvatten.

Onderwerpen van de training:
 • Wat is blockchain? Wanneer wel of niet blockchain?
 • Hoe blockchain organiseren?
 • Blockchain in de praktijk: verschillende concepten en toepassingen
 • Kansen en bedreigingen voor organisaties
 • Bitcoin en verschillende blockchains
 • Miners, maintainers en movers
 • Input Referentie, double spending en secure digital transport and storage
 • Wat betekent blockchain voor je organisatie en business model
 • Organisatorische aspecten van blockchain
 • Data economics en blockchain lead
 • Implementatie van blockchain projecten
 • Belangrijke succes- en faalfactoren
 • In groepsverband werken aan blockchain case
 • Toepassing op basis van je eigen use case
 • De toekomst van blockchain

Wanneer, waar en investering?

Bekijk de agenda voor alle startdata 
In Amsterdam, Leusden en Utrecht

€ 1.390,- voor twee dagen, exclusief btw en inclusief materialen en lunch

Programma Blockchain

Dag 1
09:30 –12:30 Wat is Blockchain? Toepassingen, kansen en bedreigingen
12:30 – 13:30 Netwerklunch
13:30 – 16:30 Blockchain in de praktijk & werken aan blockchain groepscase

Dag 2
9:30 – 12:30 Blockchain Organiseren & implementeren
12:30 – 13:30 Netwerklunch
13:30 – 16:30 Toepassing op eigen use case & toekomst van blockchain


Docent

Paul Bessems brengt blockchain technologie en organisatiekunde samen om fundamentele problemen op te lossen. Hij ontwikkelde een nieuw concept om vraag en aanbod van data bij elkaar te brengen en beweegt tussen wetenschap en praktijk, is ondernemer, internationaal spreker, trainer en (co-) auteur van meer dan tien managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op de nieuwe context (data economie) en nieuwe organisatie technologieën zoals blockchain.

 


Beeckestijn Business School

Beeckestijn Business School

Emerce verzorgt de opleiding in partnership met Beeckestijn Business School. Beeckestijn Business School is hét opleidingsinstituut voor online marketing, online communicatie & customer management.

Inschrijven kan uitsluitend via deze pagina. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Emerce en Beeckestijn zorgen samen voor een onvergetelijke ervaring.


Heb ik wat er voor nodig is?

Stel jezelf de volgende vragen. Ben ik een kei in mijn vak en wil ik nog beter worden? Heb ik de motivatie en skills om kennis op te doen over blockchain en haar toepassingen? Wil ik direct aan de slag met het opzetten van een blockchain programma? Driemaal ‘Ja’, dan is het slim om mezelf nu in te schrijven voor deze opleiding.

 

 


 

Opleidingsinformatie
 • Opleidingsgebied2 dagen
 • Opleidingsniveau:HBO+
 • Investering:€1.390,-
 • Datum:
  → 10 en 17 september 2019
Docenten
Paul Bessems


Verwante opleidingen

Growth hacking
2 dagen

Growth hacking

Technologie heeft marketing voorgoed veranderd. De massa bereiken is niet meer alleen...