-

Campagnepanel over BUX: ‘Nogal verwarrend’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een campagne. Dit keer een tv-commercial van beleggingsapp BUX die werd gemaakt op basis van internetfilmpjes.

Site: getbux.nl
Klant: BUX
Bureau: BUX
Gebruikte media: Televisie, YouTube, display-ads (video), PR.
Doel van de campagne: Het merk Bux laden en de dienst bekend maken als speelse en vooral praktisch ingestelde beleggings-app.

Omschrijving

Bux’ nieuwe en tevens derde tv-commercial bestaat uit beelden die de makers op internet hebben gevonden. De matige beeldkwaliteit onderstreept de praktische instelling van het bedrijf, zo luidt het concept. Een van Bux’ boodschappen is dat beleggen makkelijker is dan je denkt. En je meer van markten weet dan je je beseft. En dus ook meer van speculeren. Die stelling is dan ook gebruikt als voedingsbodem voor de tv-commercial. Waarbij de video’s tevens moeten laten zien dat Bux tech-savvy is.

Panelleden

Maarten Stramrood
Director Advanced Analytics
VodafoneZiggo

“Als ik de campagne zie, is het voor mij niet direct duidelijk wat het product nou precies inhoudt. Het is wel flitsend, maar de daadwerkelijke boodschap ontbreekt. Ook als ik dan op de landingspagina terecht kom, ontbreekt er toch echt een duidelijke uitleg. Eigenlijk is er ook niet echt een startpagina, want je komt op de algemene site of in een appstore. Verder zit er in de campagne zelf geen duidelijke call-to-action die je naar zo’n pagina zou moeten leiden. Daarnaast kan er vanuit de optiek van social advertising veel meer impact worden gemaakt. Dat zou in hun strategie moeten passen, want Bux is op meerdere platformen actief. Al met al jammer, want er valt met wat meer consistentie veel meer uit deze campagne te halen.”

Cijfer: 5

Joey Scheufler
Medeoprichter
Prappers

“Hiervan krijg ik dus kortsluiting in mijn hoofd. Vooral de web-ads zijn nogal erg verwarrend. De voice-over zegt ook iets compleet anders dan de call-to-action die in beeld vermeld staat. De tv-commercial is beter, alleen ontbreekt daar de call-to-action. Bux wil dat mensen hun telefoon pakken en in een appstore naar hun app gaan zoeken. Oftewel, je wilt een gebruiker bewegen om van een ander medium naar mobiel te gaan. Vertel dat dan in je campagne. Daarnaast zou ik hier altijd een CPI-campagne aan koppelen en adverteren binnen andere apps. Dan zitten je gebruikers al op mobiel. Creatief inhoudelijk spreekt de campagne mij wel aan. Hapsnap en ‘fake’ user-generated-social filmpjes die ook nog in kunnen spelen op actualiteit passen goed bij een app-only product. Zeker binnen een traditionele branche.”

Cijfer: 5

Bastiaan Weers
Strategy Director
N=5

“Met Bux is beleggen niet meer alleen voor bankiers of beursjongens, maar voor iedereen weggelegd. Een mooie belofte. Alleen in plaats van mensen te laten ervaren wat het betekent om ‘the world of finance te rocken’, kiest men ervoor om in popie-jopie taal vooral hard te gaan schreeuwen. Met als boodschap dat als ik een mening heb over de benzineprijs, ik maar moet gaan beleggen… En ook in de andere kanalen lijkt Bux het vooral over zichzelf te willen hebben in plaats van de betekenis voor de ontvanger centraal te stellen. Een groot idee om de kernbelofte impactvol over de bühne te brengen, lijkt te ontbreken. Zonde. Helemaal omdat de app zelf goed in elkaar zit. Daar is duidelijk (en terecht) veel in geïnvesteerd. Zoiets verdient een betere campagne.”

Cijfer: 5

*) Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van Emerce magazine (#156).

Deel dit bericht

1 Reactie

Thomas Lapperre - Bloeise

Eens met Bastiaan. BUX is CFD handel, gokken op een koersaandeel, waarbij je veel geld kan verliezen. Het wordt speels en easy gebracht, om aan dat financiële aspect snel voorbij te gaan. Ze hebben dan ook FunBux (spelletje) en Serieus Bux (geld). Mijn grootste kritiek op Bux: beleggen is géén spelletje. Zo wordt het wel gebracht door Bux. Ethiek mist een beetje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond