What's new

Top stories

Populaire IOS apps kwetsbaar voor MITM Hacks

Met de verwachte komst van de GDPR en het vorig jaar ingevoerde Privacy Shield tussen de VS en de EU staat privacy en de bescherming van persoonsgegevens steeds vaker op de agenda. Maar we moeten niet te vroeg juichen, zo stelt Will Strafach, CEO van Sudo Security Group. Tijdens een (test) ‘security scan’ van de Apple App Store, ter ontwikkeling van een ‘analytics’ app genaamd verify.ly, zijn er maar liefst 76 populaire iOS apps geïdentificeerd die momenteel kwetsbaar zijn voor onmerkbare Man-in-the-Middle aanvallen van hackers.


Ruben van Vreeland (BitSensor): ‘Wij bouwen een radarsysteem tegen hackers’

Ruben van Vreeland was negen jaar oud toen hij begon met hacken: ethisch hacken wel te verstaan. Hij zag het als een sport om na te denken over hoe andere programmeurs hun beveiliging hadden opgezet en waar de gaten zaten. Dat begon met de schoolsoftware, maar groeide door naar systemen van gerenommeerde bedrijven. Zo wist hij ook binnen te komen bij het grootste crowdfundingplatform ter wereld Indiegogo. Die vroegen hem wat ze konden doen om zichzelf beter te beschermen. “Dat was voor mij de trigger”, aldus Van Vreeland, inmiddels CEO van applicatie security bedrijf BitSensor.


SODAQ’s slimme sensoren koppelen 1.001 dingen aan het IoT

Miljarden autonome dingen kunnen aan het internet geknoopt worden: bruggen, prullenbakken, fietsen, beregeningsinstallaties. Sensorontwikkelaar SODAQ versnelt de opmars van het Internet of Things (IoT) door met LoRa verbindingen te leggen tussen ding en web. Jan Willem Smeenk, CEO van SODAQ, levert de bijbehorende hard- en software.


‘Komst e-health snelweg dringend gewenst’

De invoering van digitaal ondersteunde zorg in Nederland gaat langzaam. Er zou een ‘e-health snelweg’ moeten komen waardoor data-uitwisseling makkelijker en goedkoper wordt. Dit zou kunnen gebeuren in een hoofdlijnenakkoord met aanbieders en inkopers van zorg, patiëntenorganisaties en zorgprofessionals, aldus de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in het vandaag aan minister Schippers van VWS aangeboden advies.


Meer artikelen in Tech

Nieuwsbrief