What's new

Top stories

Hoge ontwikkelkosten? Eigen schuld

Een gewaagde uitspraak die ik de afgelopen jaren een paar keer voorbij heb horen komen. Toch ben ik het er in zekere zin mee eens. Ik ben een developer en ben van mening dat een klant de ontwikkelkosten van zijn applicatie kan verlagen door vaker extra te investeren in de modernisering ervan. Dat klinkt tegenstrijdig: extra geld uitgeven en goedkoper uitkomen. Toch is het zo. Ik zal je uitleggen hoe dat komt door je een kijkje te gunnen in de keuken van de developer.


Prijzenoorlog rond mobiel internet verwacht

Experts verwachten een prijzenoorlog rond onbeperkt mobiel internet nadat T-Mobile gisteravond Go Unlimited EU lanceerde, een tweejarig abonnement voor 35 euro per maand. Bellen en sms’en binnen de Europese Unie is daarbij ook onbeperkt. Voor datagebruik geldt een limiet tot zestig dagen buiten Nederland.


Tim Cook op verjaardag iPhone: ‘Het beste moet nog komen’

Apple viert vandaag de tiende verjaardag van de iPhone, destijds door wijlen Steve Jobs omschreven als een ‘breedbeeld iPod en baanbrekend communicatieapparaat’. Inmiddels zijn er 1 miljard exemplaren van verkocht. Het gaat ook goed met de App Store. Apple boekte op 1 januari een nieuw record: op één dag werd voor 240 miljoen dollar aan apps verkocht.


‘Uitstel glasvezel KPN vooral ingegeven door opruimplicht ongebruikte kabels’

In Eindhoven en Hengelo staakt KPN de aanleg van glasvezel. Het laatste stukje van de verglaasde wijkkast tot aan de woning wordt overbrugd met VDSL. Vooral in Eindhoven is men daar niet blij mee. Het alternatief sluit niet aan bij de ambities van de gemeente, die verglazing van de complete stad voor ogen had. Volgens adviesbureau Stratix wordt de strategie vooral ingegeven door de dreigende belasting op ongebruikt koperdraad.


Europeanen willen massaal berichten en telefonie versleutelen

Negen van de tien Europeanen wil zijn berichten en telefonie kunnen versleutelen tegen afluisteraars, zowel boeven als overheden. De overgrote meerderheid vindt het onacceptabel dat internetbedrijven ongelimiteerd hun gedrag monitort, zelfs als dat is omwille van ‘verbetering van de dienstverlening’.


Wat brengt tech in 2017?

Google domineert de wifimarkt, de vituele assistent (Siri, Cortana) gaat ons leven bepalen, wearables breken door in de zakelijke markt en het opvouwbare scherm doet zijn intrede waren enkele van de voorspellingen voor 2016 die niet zijn uitgekomen. De opkomst van chatbots en Augmented Reality werd een jaar geleden wel juist voorspeld. Wat gaat 2017 brengen?


Het Rampjaar van Samsung

2016 begon voor Samsung in feeststemming. In een afgeladen zaal aan de vooravond van het Mobile World Congres in Barcelona werd in februari het nieuwe vlaggenschip Galaxy S7 gelanceerd, samen met een VR-bril die Facebook topman Mark Zuckerberg persoonlijk kwam demonstreren. Samsung kon niet vermoeden dat de stemming een half jaar later volledig om zou slaan.


Vrendle: gecontroleerd je angsten onder ogen zien met een VR-bril

Dokters. Bloedprikken. Openbaar vervoer. Tandartsen. Eén miljoen Nederlanders heeft angsten, van allerhande aard. Vrendle, opgericht door Jan Dirk Bijker van Coolminds, wil hier als marktleider in virtual reality voor de gezondheidszorg een einde aan maken. “Door een VR-bril te dragen, komen cliënten in een virtuele werkelijkheid terecht. Daar ontstaat meer zelfvertrouwen en durf, en kunnen zij hun angst op een laagdrempelige wijze de baas worden.”


Meer artikelen in Tech

Nieuwsbrief