CMS

Topauteurs in CMS

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in CMS

Boost de performance van je website met PHP7

Ben je een webdeveloper of eigenaar van een website? En draait je website op een CMS, zoals WordPress, Joomla of Magento? Dan is het de hoogste tijd voor PHP 7. Ik heb de populairste CMS’en getest met PHP 7 en wat blijkt? WordPress is zelfs twee keer zo snel en ook Joomla en Magento tonen significant een performance boost.


Enterprise-contentmanagement: wanneer ben je er aan toe?

Je marketingstrategie is goed geïmplementeerd en je beschikt over de vereiste tools om de gewenste resultaten te behalen. Je bent begonnen met vertalingen in meerdere talen en je vraagt je af hoe je al je systemen zodanig kunt integreren dat je voor alle kanalen consistentie in brand en message kunt creëren.


Twaalf manieren waarop KI contentmanagement verandert

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (KI) hebben veel mensen gespeculeerd dat dit het einde zou zijn van contentmanagement zoals we dat kennen. Maar met KI kun je je CMS nieuw leven inblazen en zelfs veel rijker maken. De beste ideeën komen ten slotte meestal voort uit een crisis.


Arjé Cahn (Hippo): ‘Open source zorgt voor een hogere kwaliteit van je eindproduct’

Het Amsterdamse web content management bedrijf Hippo groeide in de afgelopen 16 jaar uit tot wat zij zelf een ‘digital experience platform’ noemen. “Vroeger ging web content management over het beheren van teksten. Tegenwoordig gaat het veel meer over luisteren naar je bezoeker, kijken wat je bezoeker doet op je website, kijken waarin hij geïnteresseerd is en daarop reageren.


Sander Nagtegaal (Instant): ‘Binnen 30 seconden heb je een content management systeem’

De helft van alle sites die je kunt vinden op internet wordt niet of maar gedeeltelijk ondersteund door een content management systeem. Wanneer je dan iets eenvoudigs wilt veranderen, moet daar altijd een programmeur aan te pas komen. Dat moet anders kunnen, dachten Marcel Panse en Sander Nagtegaal en ze maakten Instant. “Je kunt er binnen 30 seconden content management mee toevoegen aan bestaande applicaties. En met bestaande applicaties bedoel ik de software die gemaakt wordt door startups of door softwarebedrijven. Alles wat een web interface heeft daar kun je ons scriptje ingooien en vanaf dat moment kunnen mensen die bij jou werken, bijvoorbeeld de marketeers, teksten wijzigen en opslaan.”


Meer artikelen in CMS

Topic: CMS

Hier vind je cases, advies en de laatste ontwikkelingen rond CMS-en. De artikelen bieden informatie voor het maken van keuzes, de laatste trends of en tips over de verschillende systemen. Zelf bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics