eHealth

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in eHealth

‘Komst e-health snelweg dringend gewenst’

De invoering van digitaal ondersteunde zorg in Nederland gaat langzaam. Er zou een ‘e-health snelweg’ moeten komen waardoor data-uitwisseling makkelijker en goedkoper wordt. Dit zou kunnen gebeuren in een hoofdlijnenakkoord met aanbieders en inkopers van zorg, patiëntenorganisaties en zorgprofessionals, aldus de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in het vandaag aan minister Schippers van VWS aangeboden advies.


Vrendle: gecontroleerd je angsten onder ogen zien met een VR-bril

Dokters. Bloedprikken. Openbaar vervoer. Tandartsen. Eén miljoen Nederlanders heeft angsten, van allerhande aard. Vrendle, opgericht door Jan Dirk Bijker van Coolminds, wil hier als marktleider in virtual reality voor de gezondheidszorg een einde aan maken. “Door een VR-bril te dragen, komen cliënten in een virtuele werkelijkheid terecht. Daar ontstaat meer zelfvertrouwen en durf, en kunnen zij hun angst op een laagdrempelige wijze de baas worden.”


Virtuele slaapcoach blijkt effectief slaapmiddel

De door de TU Delft, Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam ontwikkelde interactieve app om mensen met chronische slapeloosheid een beter slaapritme aan te leren blijkt effectief. Slaapproblemen verminderden bij gebruik van deze virtuele coach, stelt promovenda Corine Horsch.


Regionale ziekenhuizen stoppen vraagbaak in app

De Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) hebben de gratis dienst BeterDichtbij gelanceerd. Daarmee kunnen patiënten van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, BovenIJ Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis Groningen en het Ziekenhuis Rivierenland Tiel persoonlijke vragen stellen aan hun eigen ziekenhuis of arts en onderzoeksuitslagen ontvangen op hun telefoon.


Joost Bruggeman (Siilo): ‘De meest privacygevoelige data worden nog gefaxt’

Een hartfilmpje delen via Whatsapp? LinkedIn voor artsen? Of een Facebookpagina waar medici kennis uitwisselen? Joos Bruggeman (CEO Siilo) heeft een Medical Messenger bedacht waar mensen uit de medische wereld veilig met elkaar communiceren. ‘Dat is schering en inslag,’ aldus Joost Bruggeman. Niet verkeerd dus dat hij op zoek is gegaan naar een veilige, maar moderne manier om medisch personeel met elkaar te laten communiceren. Maar Bruggeman wilde een bredere app aanbieden.


Meer artikelen in eHealth

Topic: eHealth

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van eHealth. eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Mail bij interesse s.v.p. naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics