Security

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Security

Beveiliging van Nederlandse domeinnamen onder de maat

Het is slecht gesteld met de beveiliging van Nederlandse domeinnamen. Dat concludeert SIDN, de beheerder van het .nl-domein. SIDN heeft ruim 7.000 domeinnamen laten controleren in vier overkoepelende sectoren: financiële dienstverlening, publieke sector, internet- en telecombedrijven en bedrijfsleven.


Verwarring over veilige websites door Chrome update

Vorige maand heeft Google de weergave van beveiligde HTTPS-verbindingen in Google Chrome gewijzigd. Het doel hiervan is het begrijpelijker maken van een beveiligde verbinding voor website bezoekers. Omdat hierbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen SSL-certificaten zonder of met bedrijfsgegevens, toont de browser ook het label ‘Secure’ als een malafide of phishing site met kwade bedoelingen een SSL certificaat heeft. Wat kunnen we hieraan doen?


Akamai: DDoS-aanvallen steeds vaker specifiek gericht op retail

Steeds meer cyberaanvallen richten zich op de retailsector. Vooral webwinkels met kleding en schoenen, consumentenelektronica en media en entertainment zagen het aantal webapplicatie-aanvallen toenemen. Dat zegt Akamai Technologies in zijn State of the Internet Security-rapport.


Kadaster: bedrijfsprocessen en de informatiebeveiliging op orde

Het Kadaster nuanceert de berichtgeving dat de organisatie slecht beveiligd zou zijn tegen hackers. De Kadaster-directie stelde in interne stukken dat het risico bestaat dat Kadaster-diensten onveilig zijn voor klanten of informatie toegankelijk of ‘wijzigbaar” is voor personen die hier geen toegang toe mogen hebben.


Populaire IOS apps kwetsbaar voor MITM Hacks

Met de verwachte komst van de GDPR en het vorig jaar ingevoerde Privacy Shield tussen de VS en de EU staat privacy en de bescherming van persoonsgegevens steeds vaker op de agenda. Maar we moeten niet te vroeg juichen, zo stelt Will Strafach, CEO van Sudo Security Group. Tijdens een (test) ‘security scan’ van de Apple App Store, ter ontwikkeling van een ‘analytics’ app genaamd verify.ly, zijn er maar liefst 76 populaire iOS apps geïdentificeerd die momenteel kwetsbaar zijn voor onmerkbare Man-in-the-Middle aanvallen van hackers.


Meer artikelen in Security

Topic: Security

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews inzake online security. Wil je je kennis delen door ook hier te publiceren? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics