Legal

Legal biedt informatie rond diverse juridische onderwerpen in e-commerce, media en online marketing. Discussie, juridische ontwikkelingen op verschillende gebieden en handige informatie.

Headlines Topic Legal

Achtergrond Nieuwe regels consumentenrechten: wat verandert er?

31 maart 2014 Jan Libbenga 1 reactie
webshop

Medio juni worden nieuwe Europese consumentenregels van kracht die consumenten meer rechten geven. Deze nieuwe regels hebben gevolgen voor de meeste ondernemers in Nederland die producten of diensten leveren aan consumenten. Ondernemers hebben tot medio juni de tijd hun bedrijfsvoering hierop aan te passen. Een overzicht van enkele van de regels.

Lees verder »

Case Digitaal contracteren: Casus Nederlandse Energie Maatschappij

24 maart 2014 Sander de Kruijff Geen reacties
shutterstock_172350878

Een consument sluit via de website van de Nederlandse Energiemaatschappij een contract voor de levering van energie. De aanmelding is door de NEM per post bevestigd. De NEM stelt zich dan ook op het standpunt een overeenkomst te hebben gesloten. De consument is het niet eens met de eindafrekening en stelt dat er nooit een contract voor energielevering is gesloten.

Lees verder »

Achtergrond Moet de bestelknop op de schop?

13 maart 2014 Peter Kager 19 reacties
shutterstock_98998358

De bestelknop, het kloppend hart van een webwinkel, zal vanaf dertien juni 2014 een metamorfose moeten ondergaan. Vanuit Europa wordt er een interessante eis gesteld aan de bestelknop om de consument duidelijk te maken dat hij door het klikken op de knop toch echt zal moeten gaan betalen.

Lees verder »

Achtergrond Ministerraad akkoord met wetsvoorstel online kansspelen

20 februari 2014 Machteld Robichon Geen reacties
shutterstock_177438866

De ministerraad heeft afgelopen vrijdag positief beslist over het wetsvoorstel online kansspelen. Dit wetsvoorstel zal de basis vormen voor de uitgifte van vergunningen voor online kansspelen in 2015. Het wetsvoorstel zal naar verwachting voor het zomerreces bij de Tweede Kamer worden ingediend. Op dat moment wordt de inhoud pas openbaar.

Lees verder »
Gerelateerd nieuws

Nieuws Zalando stelt juristen beursgang aan

22 april 2014 Erwin Boogert Geen reacties
media_ztat_net_media_presse_pressebilder_html_Zalando_Lookbook_FS14_pdf

In de aanloop naar zijn beursgang heeft Zalando advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer ingeschakeld om de juridische zaken te begeleiden.

Lees verder »

Nieuws Uber ook in Berlijn door de rechter geparkeerd

17 april 2014 Erwin Boogert 3 reacties
300822022_8be7a1a2e0_z

Na Brussel krijgt Uber ook in Berlijn een ‘straatverbod’, zo oordeelt een Duitse rechter.

Lees verder »

Nieuws Europees mobiel internetten voor Nederlandse prijs per 2016

3 april 2014 Erwin Boogert Geen reacties
BkSh8g6IUAAkYaG

Nederlanders kunnen overal in Europa mobiel internetten en bellen tegen het tarief in hun thuisland per 25 december 2015.

Lees verder »

Nieuws Zalando wordt Europese vennootschap, stapje richting beursgang

31 maart 2014 Erwin Boogert Geen reacties
9026829769_2146d04c45_z

Zalando verandert zijn juridische structuur van een N.V. in een S.E., wat staat voor een Europese vennootschap. Dit is nuttig voor wanneer het gaat koersen op een beursnotering.

Lees verder »