Social

In dit Topic vindt u trends, opinie en research rondom Social Media. De artikelen beschrijven de ontwikkelingen in social media, maar gaan vooral ook dieper in op de mogelijkheden en toepassingen ervan. Cases en best practises laten zien hoe social media in de praktijk wordt ingezet.

Headlines Topic Social

Achtergrond De beste tijden om op sociale media te publiceren

15 april 2014 Egbert van Keulen Geen reacties
astronomical_clock

Net als bij e-mail is het tijdstip om berichten op sociale media te publiceren van groot belang. Er zijn nu eenmaal tijden waarop we het doorgaans te druk hebben om op Facebook en Twitter te kijken. Niet verrassend verschilt de tactiek per platform.

Lees verder »

Best practice Review: drie moderne social media management tools

11 april 2014 Eric van Hall Geen reacties
shutterstock_134583287

Content marketing is vijftig procent content creatie en vijftig procent social media management. Want wat voor zin heeft het om waardevolle content te creëren wanneer bijna niemand die kan vinden? Een bespreking van drie tools om onze boodschap uit te dragen: Buffer, Oktopost en Nimble.

Lees verder »

Achtergrond Stoot WeChat binnenkort Whatsapp van de troon?

10 april 2014 Femke Marcar Geen reacties
shutterstock_178419908

Toen Facebook WhatsApp kocht, werd binnen een paar dagen een enorme hoeveelheid nieuwe accounts aangemaakt bij andere mobiele berichtendiensten. De vrees dat Facebook gegevens voor commerciële doeleinden zou gebruiken, zorgde ervoor dat andere diensten konden profiteren van de overname. Met name Telegram Messenger leek favoriet.

Lees verder »

Achtergrond Sociale media voorspellen winnaars 3FM Awards

9 april 2014 Rens Dietz 2 reacties
shutterstock_93371566

Morgenavond vindt de tiende editie van de 3FM Awards plaats. Iedereen kan online stemmen om de winnaar te bepalen. Het voorspellen van consumentengedrag is niet alleen leuk bij dit soort cases, het is ook voor organisaties één van de belangrijkste pijlers in de toekomst van ‘social listening’. Daarom neem ik via deze weg alvast een voorschot op de 3FM Awards van morgen.

Lees verder »
Gerelateerd nieuws

Nieuws LinkedIn passeert de 300 miljoen gebruikers

19 april 2014 Redactie Emerce Geen reacties
Linkedin

Het zakelijke netwerk LinkedIn heeft afgelopen week een mijlpaal behaald van 300 miljoen gebruikers. Meer dan de helft van de leden bevindt zich buiten de VS. Vooral het aantal mobiele gebruikers groeit sterk.

Lees verder »

Nieuws Infographic: moe van sociale media

19 april 2014 Redactie Emerce Geen reacties
1397757186-getting-bored-social-media-not-alone-infographic

Mooi toch, die sociale media? Nou, niet dus. De vermoeidheid slaat toe bij een groot aantal Amerikaanse gebruikers. Een op de vijf Amerikanen heeft spijt van een verzonden tweet of opmerking en sommigen nemen even een time out. Zij kunnen de niet aflatende stroom aan informatie moeilijk meer verwerken.

Lees verder »

Nieuws Deezer houdt videocampagne op Vine

18 april 2014 Erwin Boogert Geen reacties
9644391435_a1b91952e2_z

Muziekdienst Deezer houdt tot eind deze week een reclamecampagne op de videovariant van Twitter, Vine.

Lees verder »

Nieuws Google+ open als reclamevehikel voor bedrijven

17 april 2014 Erwin Boogert 4 reacties
Schermafbeelding_2014-04-17_om_12_20_38

Bedrijven kunnen Google+ commercieel inzetten voor hun reclameactiviteiten. Gebruikers van de profielensite zullen daar in hun stream niets van merken aangezien alle uitingen enkel op Googles bannernetwerk verschijnen.

Lees verder »