What's new

Top stories

Travix: ‘Het is tijd om een next gen online reisagent te worden’

Voor Travix, het moederbedrijf van onder andere CheapTickets en Vliegwinkel, staat 2017 in het teken van nieuwe markten en de vraag: hoe ziet de next gen OTA eruit? Volgens CEO John Mangelaars is personalisatie van strategisch belang en krijgen kleinere spelers het zwaar.


Startups zien durfinvesteringen wereldwijd fors afnemen

Startups hebben volgens KPMG wereldwijd vorig jaar aanzienlijk minder durfkapitaal opgehaald dan bij private financiers dan in 2015. Vorig jaar investeerden durfkapitalisten voor een bedrag van 127,4 miljard dollar , zo’n 10 procent minder dan de 140,6 miljard dollar die in 2015 geïnvesteerd werd. Het aantal transacties nam fors af, van bijna 18.000 deals in 2015 tot ruim 13.500 transacties vorig jaar.


Dirk Jonker (Crunchr): ‘Wij schudden de klassieke HR-wereld op met data analyse’

Hedendaags personeelsbeleid leunt nog altijd sterk op gevoel. Je kijkt goed naar wie er voor je werkt en hoe die mensen zich voelen en gedragen. Loopt het niet lekker, dan stuur je bij met een cursus, bijscholing of een andere functie in het bedrijf. Z0 is het altijd gegaan. Maar het kan ook anders, meent Dirk Jonker. Met zijn bedrijf Crunchr ontwikkelde hij tools waarmee bedrijven beter inzicht krijgen in hun menselijk kapitaal.


Endeit Capital over investeren in Duitsland: ‘altijd in syndicaat, nooit alleen’

Endeit Capital investeerde onlangs in het Duitse b2b-bedrijf Contorion. Dat deed de investeringsmaatschappij niet alleen, een aantal lokale fondsbeheerders deed mee. Een bewuste keuze, vertelt Endeit-partner Martijn Hamann. Daar vraagt de Duitse investeringscultuur namelijk om. “Die is op een aantal vlakken echt anders dan de Nederlandse of Amerikaanse.”


Het Jaar van de mega-overnames

Het was een ronduit slecht jaar voor de beursgang van techbedrijven. De neergaande trend was in 2015 al ingezet, maar in het eerste kwartaal van 2016 was al duidelijk dat ook dit jaar maar weinig startups de stap naar de aandelenmarkten zouden zetten. De Brexit voegde nog een hoop onzekerheid toe. Toch werd 2016 allerminst een saai jaar. Zelden zijn zoveel tech- en mediabedrijven overgenomen.


Meer artikelen in Venture

Nieuwsbrief