What's new

Top stories

Nieuwe commerciële organisatie Transavia moet digitale slagkracht vergroten

Transavia heeft de commerciële organisatie volledig op de schop genomen. Sinds 1 januari jl. behoren traditionele functies en afdelingen tot het verleden en werkt de luchtvaartmaatschappij op basis van rollen. Met als doel efficiëntere, snellere en blijere medewerkers, vertelt commercieel directeur Erik-Jan Gelink.


Raymond Vrijenhoek: ‘Otravo gaat omzet verviervoudigen’

Otravo, het moederbedrijf van WTC, Vliegtickets, Schipholtickets, Tripmonster en Flygstolen heeft de afgelopen twee jaar twee overnames gedaan, een andere meerderheidsaandeelhouder gekregen én het management is vernieuwd. Directeur Raymond Vrijenhoek vertelt wat de nieuwe koers is van het online reisbedrijf.


Kabinet trekt investeringen los met oprichting Invest-NL

Het kabinet richt de investeringsinstelling Invest-NL op, met een kapitaal van 2,5 miljard euro. Ondernemers kunnen bij Invest-NL terecht voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s. De ministers Kamp (Economische Zaken), Dijsselbloem (Financiën) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) schrijven dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.


Not connected: het recht om niet verbonden te zijn

Voor veel werknemers in Frankrijk begon het nieuwe jaar meteen goed. Hun regering introduceerde die dag namelijk ‘het recht om niet verbonden te zijn’. Door deze nieuwe wet mogen ze buiten werktijd hun telefoon uitzetten en hoeven ze geen zakelijke e-mails meer te beantwoorden. Zo wil de overheid stress en daaruit voortvloeiende burn-outs voorkomen.


Legt Trump de privacy-afspraken met Europa aan banden?

Vorige week heeft de Amerikaanse president Trump een executive order ondertekend die mogelijk de privacy-afspraken tussen Europa en de VS ondermijnt. Door het ondertekenen van de executive order kan de privacy van Europese burgers bij doorgifte van gegevens naar de VS niet meer worden verzekerd, zo meldden diverse media. Trump heeft al meer rigoureuze beslissingen op zijn naam staan, maar kloppen de berichten in de media wel?


Meer artikelen in Venture

Nieuwsbrief