Legal

Andere Topics in Venture

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Legal

Wat zegt het nieuwe wetsvoorstel ePrivacy over marketing?

De Europese Commissie (EC) publiceerde vorige week het wetsvoorstel voor een nieuwe ePrivacy Verordening. Deze Verordening regelt (onder andere) de inzet van verschillende marketingkanalen zoals e-mail, cookies en telemarketing. De EC lijkt behoorlijk wat veranderingen teweeg te willen brengen. Duidelijk is dat alle marketing kanalen opt-in worden. Maar wat staat er nog meer op de planning?


ConsumentenClaim en de Consumentenbond naar rechter om beeldbuiskartel

ConsumentenClaim en de Consumentenbond slepen Philips en andere fabrikanten voor de rechter voor het in stand houden van een beeldbuiskartel. Het is de eerste collectieve procedure die in Nederland wordt gestart voor consumenten over aansprakelijkheid voor kartelvorming.


Vastgoedbroers vangen bot in privacyzaak Google

Vastgoedbroers Franklin en Fred Lugo hebben Google niet kunnen overhalen om verwijzingen in de zoekmachine naar krantenartikelen te wissen op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Ook de rechtbank Rotterdam vindt het publieke belang van de vindbaarheid van de webpagina’s groter, zo blijkt uit een afgelopen week gepubliceerd vonnis.


‘Facebook en Google niet aansprakelijk voor (onjuiste) informatie’

Gisteren las ik, met veel genoegen overigens, het meest recente essay van Rob Wijnberg op de Correspondent. De auteur, filosoof en bedrijfskundige Rob Wijnberg, zet in zijn essay vrij helder uiteen dat we een drietal verschillende waarheden kennen: de gegeven waarheid, de gevonden waarheid en de gemaakte waarheid.


Onvolledige informatie? De ACM komt met de hamer

Sinds 2014 zijn er nieuwe, strengere retourregels voor webwinkels. De ACM heeft recentelijk de eigenares van Kiesdejuistesportbh.nl (nu: bhsupport) een boete van maar liefst 50.000 euro opgelegd voor deels onduidelijke en deels onjuiste informatie op haar website over de retourregeling.


Meer artikelen in Legal

Topic: Legal

Legal biedt informatie rond diverse juridische onderwerpen in e-commerce, media en online marketing. Discussie, juridische ontwikkelingen op verschillende gebieden en handige informatie. Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Venture topics