Privacy

Andere Topics in Venture

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Privacy

‘Bel-me-niet Register moet ook gelden voor ex-klanten’

Consumenten die zijn ingeschreven bij het Bel-me-niet Register worden toch regelmatig benaderd door telemarketeers. Wettelijk mag dat als zij eerder klant waren bij het bellende bedrijf. De Consumentenbond vindt dat onwenselijk. Álle ingeschreven consumenten zouden gevrijwaard moeten zijn van verkooptelefoontjes.


Privacytoezichthouders doen onderzoek naar Windows 10

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. Daartoe werkt de toezichthouder samen met privacytoezichthouders uit Beieren, Frankrijk, Hongarije, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De toezichthouders zijn bezorgd dat Microsoft fundamentele privacyregels niet naleeft.


Dutch Datacenter Association lanceert factsheet over Nederlandse en Europese privacywetgeving

De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft een Engelstalige factsheet gepubliceerd over huidige en toekomstige data- en privacy wet- en regelgeving in Nederland en de EU. De factsheet is in nauwe samenwerking met DDA partner ICTRecht tot stand gekomen.


Beacons en privacy: wat mag wel en niet?

Beacons leggen de locatie van personen vast in een openbare ruimte. Doordat je weet dat iemand op een bepaalde plaats is (geweest), kun je bestaande informatie over die persoon verrijken. Dit levert nieuwe kansen op voor de marketeer. Maar het brengt ook risico’s met zich mee op het gebied van privacy. Net als veel andere marketingtechnologieën loopt ook deze technologie voor op de wetgeving. Hoe hoort het nou eigenlijk? Wij zetten het voor je op een rij.


Legt Trump de privacy-afspraken met Europa aan banden?

Vorige week heeft de Amerikaanse president Trump een executive order ondertekend die mogelijk de privacy-afspraken tussen Europa en de VS ondermijnt. Door het ondertekenen van de executive order kan de privacy van Europese burgers bij doorgifte van gegevens naar de VS niet meer worden verzekerd, zo meldden diverse media. Trump heeft al meer rigoureuze beslissingen op zijn naam staan, maar kloppen de berichten in de media wel?


Data Privacy Day: 2017, het jaar van de stilte voor de storm

Data Privacy Day? Ja zeker, sinds 1981 staan we op 28 januari stil bij het onderwerp privacy. Toen werd het eerste verdrag met betrekking tot regelgeving rondom privacy in Europa ondertekend. Voor het 36e jaar op rij wordt met Data Privacy Day extra aandacht gevraagd voor privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Hoe gaat het privacylandschap er komend jaar uitzien?


12 procent van de Nederlanders bereid om persoonlijke gegevens te delen

Slechts 12 procent van de Nederlanders is bereid om persoonlijke gegevens over hun gezondheid, financiën en energieverbruik te delen in ruil voor een beloning of lagere kosten. Dertig procent van de Nederlanders wil dat absoluut niet. Wereldwijd gezien zijn er veel meer mensen die persoonlijke gegevens willen delen (27 procent), zo blijkt uit GfK onderzoek.


Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt fabrikant Philips tv’s

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft TP Vision, bekend van Philips-toestellen, aangesproken op het plan om persoonlijke reclames te tonen op smart tv’s. TP Vision mag alleen gegevens over het kijkgedrag van mensen verwerken en gebruiken voor persoonlijke advertenties als consumenten daar helder en volledig over zijn geïnformeerd en toestemming voor hebben gegeven.


Meer artikelen in Privacy

Topic: Privacy

In dit Topic lees je alles over online privacy. Hoe en in welke mate kunnen en mogen bedrijven persoonlijke gegevens delen op het internet? Welke technieken en technologieën zijn er om je gegevens, data, communicatie en voorkeuren te beschermen? Welke regelgeving is er? Je leest het hier.

Interessant in andere Venture topics