Recruitment

Andere Topics in Venture

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Recruitment

Dirk Jonker (Crunchr): ‘Wij schudden de klassieke HR-wereld op met data analyse’

Hedendaags personeelsbeleid leunt nog altijd sterk op gevoel. Je kijkt goed naar wie er voor je werkt en hoe die mensen zich voelen en gedragen. Loopt het niet lekker, dan stuur je bij met een cursus, bijscholing of een andere functie in het bedrijf. Z0 is het altijd gegaan. Maar het kan ook anders, meent Dirk Jonker. Met zijn bedrijf Crunchr ontwikkelde hij tools waarmee bedrijven beter inzicht krijgen in hun menselijk kapitaal.


Online werving bij Rijksoverheid: job branding in plaats van massamedia

De massamediale wervingscampagnes van de Rijksoverheid – ‘Werken bij het Rijk’ – zijn een aantal jaren geleden ingeruild voor online content. De focus ligt nu op de de doelgroep en inhoud van het werk. Social Media Manager Tim van Waard: ‘We hebben bij het Rijk ontzettend veel doelgroepen, disciplines en werkniveaus. Het is heel moeilijk om met algemene termen de juiste mensen aan te spreken. Online job branding past daar veel beter bij.’


Shop Direct: van catalogus naar online business

Shop Direct stuurde voorheen miljoenen catalogi naar zijn klanten. “Onze business was zwaar ingebakken in papier en alles wat er nodig is om een catalogus te maken. De transitie naar online was moeizaam. Er was een stevige mindset verandering nodig en daarom ook leiderschap”, vertelt Managing Director Geoff Scully van Shop Direct Ireland.


Digitale werkplek draait niet om technologie

Er zijn drie goede redenen om de digitale werkplek in te voeren: werkprocessen kunnen efficiënter worden ingericht, de productiviteit gaat omhoog en nieuwe medewerkers vinden het getuigen van goed werkgeverschap. Toch zijn er vaak wel wat obstakels te overwinnen voordat de digitale werkplek optimaal wordt benut.


Meer artikelen in Recruitment

Topic: Recruitment

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van online recruitment. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Venture topics