Industry Wire

Geplaatst door RealOpenIT

Gelre ziekenhuizen kiest voor digitaal ‘smoelenboek’ van RealOpen IT

Delft, 14 juli 2015 – Gelre ziekenhuizen, het topklinisch opleidingsziekenhuis in de regio Apeldoorn-Zutphen, kiest voor ID-book plus, de digitale telefoongids van RealOpen IT, dienstverlener op het gebied van Identity & Access Management (AIM)-oplossingen. ID-book plus is een centrale, digitale telefoongids voor medewerkers, gebaseerd op het bronbestand van het HR-systeem en biedt een centrale gids met de complete en actuele informatie over alle ziekenhuismedewerkers: een digitaal smoelenboek.

Gelre ziekenhuizen bestaat uit twee ziekenhuizen, verschillende buitenpoliklinieken en een diagnostisch centrum. Hiermee is het een van de grotere ziekenhuizen in Nederland. De 3586 medewerkers en 190 medisch specialisten staan garant voor de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg. De omvang van de organisatie maakt het essentieel dat medewerkers en specialisten elkaar op de juiste locatie en tijd kunnen bereiken. Met ID-book plus beschikt Gelre ziekenhuizen over een centraal, digitaal telefoonboek met de volledige en actuele informatie over de medewerkers. Het is nu in één oogopslag duidelijk wie de medewerkers zijn en tot welke teams, afdelingen en locaties zij behoren.

Voor het digitale smoelenboek is het belangrijk dat de gegevens van de medewerkers actueel, accuraat, volledig en uniek zijn. Dat vraagt om een koppeling met een enkel bronbestand dat aan deze eisen voldoet. Bij Gelre ziekenhuizen waren de identiteiten echter opgeslagen in diverse databases van de ICT-afdeling, de salarisadministratie en de telefooncentrale. De gegevens van drie afdelingen zijn nu gekoppeld en up-to-date gemaakt. Vervolgens wordt het bronbestand van de HR-afdeling, met daarin onder meer de naam, functie, afdeling en leidinggevende, de basis voor het smoelenboek. Het ID-book plus garandeert hiermee een kwalitatief hoogwaardige, actuele database.

Cécile Oostrik, hoofd huisvesting en meldpunt techniek bij Gelre ziekenhuizen: “We wilden de actuele gegevens van alle medewerkers in een digitaal telefoonboek, met de vertrouwende lay-out van onze intranetomgeving. RealOpen IT gaf heel praktisch aan wat er binnen ID-book plus wel of niet mogelijk was. Dat was precies het advies dat we zochten: het was ja of nee, duidelijk en concreet. Deze zomer verwachten we ID-book plus te lanceren en daar hebben we goede verwachtingen van. De samenwerking met RealOpen IT verliep erg soepel en de eerste testgebruikers zijn erg enthousiast.”

Bram Haasnoot, directeur van RealOpen IT: “ID-book plus is gebaseerd op de wensen en vragen van klanten, op de praktijk dus. Daarom is het gemakkelijk inzetbaar en vooral in de zorg een ideale oplossing. Bij Gelre ziekenhuizen werkt het personeel op wisselende locaties en dan is het belangrijk dat iedereen weet waar en wanneer zij iemand kunnen bereiken. Door het nieuwe smoelenboek kan elk personeelslid gegevens over medewerkers, teams, afdelingen, actuele locaties en contactgegevens opzoeken. Dat is in de zorg natuurlijk essentieel, omdat de bereikbaarheid van medewerkers en specialisten van levensbelang kan zijn.”

Over RealOpen IT

RealOpen IT levert sinds 2005 IT-oplossingen en IT-ondersteuning aan een brede klantenkring en is gespecialiseerd in oplossingen waarbij de identiteit van gebruikers centraal staat: ‘Identity Based IT ‘. Een belangrijke specialisatie is die in Identity en Access Management (AIM)-oplossingen. De visie dat oplossingen zoveel mogelijk standaard elementen moeten bevatten, modulair uitbreidbaar moeten zijn en waar mogelijk toekomstbestendig moeten zijn is essentieel voor RealOpen IT. Deze ‘IDM Modulair’ oplossingen worden ontwikkeld voor en geïmplementeerd bij middelgrote en grote organisaties binnen, met name, het onderwijs, de zorg en lokale overheden. Met ruim 20 zeer ervaren consultants onderscheidt RealOpen IT zich van andere IT-dienstverleners door de duidelijke keuze om jarenlange ervaring en diepgaande kennis te delen in de vorm van standaard bouwstenen gebaseerd op best practices.

Over Gelre Ziekenhuizen

De Gelre Ziekenhuizen in Gelderland bestaan uit twee ziekenhuizen. Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen. De twee ziekenhuizen dragen, in combinatie met verschillende buitenpoliklinieken en een diagnostisch centrum, bij aan de zorg voor inwoners van de provincie Gelderland. De Gelre Ziekenhuizen werken samen met het UMC Utrecht. De Gelre Ziekenhuizen staan onder meer bekend om de uitstekende zorg die geboden wordt op het gebied van orthopedie, dermatologie en urologie. Patiënten uit Apeldoorn, Zutphen en omstreken kunnen bij een Gelre Ziekenhuis terecht voor hoogwaardige zorg in een prettige omgeving. Beide ziekenhuizen zijn recent vernieuwd, waardoor het verblijf voor patiënten erg prettig is.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht