Industry Wire

Geplaatst door Summit Partners

ThinkingPhones wordt Fuze, en haalt $112 miljoen aan nieuwe investeringen op

ThinkingPhones, wereldwijd leverancier van unified communications as a service (UCaaS)-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het bedrijf zijn naam verandert in Fuze. Ook heeft het bedrijf $112 miljoen opgehaald in een nieuwe investeringsronde die geleid werd door growth equity-investeerder Summit Partners. Hiermee komt de totale funding van het bedrijf op $200 miljoen. Het nieuwe kapitaal wordt ingezet om de wereldwijde activiteiten van Fuze uit te breiden en een continue investering in innovatie te ondersteunen, waarbij het vereenvoudigen van communicatie binnen grote bedrijven centraal staat.

Fuze is een cloudgebaseerd unified communications (UC)-platform dat enterprise-oplossingen biedt voor eenvoudige voice communicatie, flexibele videoconferencing en always-on samenwerking. De omzet van het bedrijf groeide in 2015 met meer dan 100% en er werden ruim 175 nieuwe klanten verwelkomd. Afgelopen maand werd Fuze door Gartner als visionair gepositioneerd in de ‘Magic Quadrant for Web Conferencing’.

De rebranding en de recente investeringsronde moeten de groei van Fuze een sterke impuls geven en ervoor zorgen dat het bedrijf de UCaaS-markt gaat domineren door het bieden van de enige volledig cloudgebaseerde voice-, video-, en samenwerkingsoplossing die ook geschikt is voor mobiele apparaten.

De uitbreiding in Europa vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Fuze in 2016. Het bedrijf heeft in Europa een omzetgroei gerealiseerd van 150% en in de afgelopen twaalf maanden werden 60 nieuwe klanten verwelkomd. Het aantal medewerkers in Europa steeg van 15 – in januari 2015 – tot meer dan 120 op dit moment. In januari van dit jaar opende Fuze – naast de bestaande vestigingen in de UK, Nederland, Denemarken en Frankrijk – ook kantoren in Duitsland en Zwitserland.

“De manier waarop we op de werkvloer met elkaar communiceren sluit totaal niet aan bij de manier waarop we dat in ons persoonlijke leven doen,” zegt Luca Lazzaron, Senior Vice President of International Operations van Fuze. “Ondanks het feit dat IP-telefonie al twintig jaar bestaat en de markt voor unified communications volwassen is, is er in de afgelopen jaren weinig fundamenteel veranderd. Het is tijd voor een revolutie in de manier waarop we op het werk communiceren.”

“De nieuwe generatie professionals gaat ervan uit dat voice-, video-, en samenwerkingstoepassingen direct toegankelijk zijn vanaf elk apparaat en gewoon werken,” vervolgt Lazzaron. “Veel toepassingen schieten op dit vlak tekort. Fuze biedt gebruikersgemak via een echt unified-platform dat zorgt voor productieve medewerkers en goed presterende bedrijven.”

Strategische acquisities – waaronder Whaleback, een bedrijf dat managed en cloudgebaseerde UC-diensten biedt aan MKB-bedrijven, en Contactive, een multi-platformproduct dat het gat dicht tussen big data, analytics en contextuele communicatie – hebben de groei van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden versneld. Fuze, aanbieder van oplossingen voor HD-videoconferencing en samenwerking, was de derde aankoop van ThinkingPhones. Hiermee worden medewerkers nog beter gefaciliteerd door het stroomlijnen van communicatie, gericht op het optimaliseren van de gebruikerservaring.

In 2015 waardeerde MarketsandMarkets het totale marktaandeel van UCaaS op $15,1 miljard. Volgens Transparency Market Research zal de wereldwijde UCaaS-markt tot 2020 groeien tot een waarde van $37 miljard. De markt voor videoconferencing zal in 2020 goed zijn voor een bedrag van $6,4 miljard; in 2015 was dat $3,6 miljard. Webconferencing zal in 2017 een extra $2,9 miljard aan marktpotentieel opleveren.

“In de afgelopen tien jaar was het onze missie om de manier waarop bedrijven communiceren te veranderen,” aldus Steve Kokinos, CEO en medeoprichter van Fuze (voorheen ThinkingPhones). “Deze missie is niet veranderd, maar de manier waarop we deze vermarkten en verkopen wel. Voice is slechts het begin. Het werkende leven is dynamisch en onvoorspelbaar en bij het nieuwe Fuze draait alles om flexibele, always-on bedrijfscommunicatie, videoconferencing, messaging en samenwerken. Wanneer voice, tekst, data en video samenkomen – fuze – op één platform kunnen er prachtige dingen gebeuren.”

De investeringsronde werd begeleid door Summit Partners. Zij sluiten zich aan bij de bestaande investeerders Bessemer Venture Partners (BVP), Technology Crossover Ventures (TCV) en G20. Bruce Evans, Managing Director van Summit Partners, zal als onderdeel van de investering zitting nemen in de Raad van Bestuur van Fuze.

“De elegante, enterprise-class oplossingen van Fuze zorgen voor een verschuiving in de traditionele communicatiemarkt met een duidelijke propositie: een eenvoudig, cloudgebaseerd platform dat ook flexibele videoconferencing, mogelijkheden voor groepchats en tools voor always-on samenwerking biedt,” aldus Bruce Evans, Managing Director van Summit Partners. “Het marktpotentieel is enorm en we kijken uit naar de samenwerking met oprichters Steve Kokinos en Derek Yoo, het uitstekende managementteam van Fuze en onze mede-investeerders.”

Over Fuze

Fuze is een cloudgebaseerd unified communications-platform dat de productiviteit van werknemers verhoogt en enterprise-oplossingen biedt voor eenvoudige voice communicatie, flexibele videoconferencing en always-on samenwerking. Fuze – voorheen ThinkingPhones – stelt de moderne, mobiele werknemer in staat om altijd, overal en via elk apparaat zonder problemen te kunnen communiceren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge (MA). Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in New York, San Francisco, Seattle, Ottawa, London, Amsterdam, Aveiro (Portugal), Parijs, Zürich en Kopenhagen. Voor meer informatie, ga naar www.fuze.com.

Over Summit Partners

Summit Partners – opgericht in 1984 – is een wereldwijd growth equity-bedrijf dat op dit moment meer dan $6,5 miljard investeert in aandelen en vastrentende waarden. Summit heeft geïnvesteerd in meer dan 430 bedrijven in de gezondheidszorg, life sciences, technologie en andere groeisectoren. Deze bedrijven hebben meer dan 135 openbare emissies afgerond, en meer dan 160 zijn verworven door strategische fusies en verkopen. Summit heeft kantoren in Noord-Amerika en Europa, en investeert in bedrijven wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.summitpartners.com of volg op Twitter @SummitPartners.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht