Industry Wire

Geplaatst door HvA

Studenten HvA krijgt wildcard voor Spin Awards

Het project Moodrunners heeft een wildcard gekregen voor de Spin Awards. De Spin Awards zijn prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night.

Moodrunners is een game gebaseerd op Runningtherapie en Virtual Reality Exposure Therapy. Hierbij waant de gebruiker zich in een virtuele wereld. Door de game wordt het zelfvertrouwen vergroot (door succeservaring), de zelfredzaamheid vergroot (d.m.v een virtuele coach en gediplomeerd therapeut), beweging gestimuleerd en zowel de lichamelijke als mentale conditie verbeterd waardoor depressieklachten afnemen. De game wordt gespeeld met een 3D character die op jezelf lijkt. Door verschillende reflectie momenten in de game wordt de gebruiker onbewust gestimuleerd om meer te bewegen omdat hij zichzelf ziet bewegen. De game is gebaseerd op drie standaarden: laagdrempeligheid, duurzaamheid en innovatie.

Moodrunners heeft tot 7 maart om stemmen te verzamelen. Daarna wordt bekend welke projecten de finale van de Spin Awards hebben bereikt. Stemmen op Moodrunners kan via de onderstaande link.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht