Industry Wire

Dutchict geslaagd voor ISO 27001

Na het behalen van de ISO 9001 certificering heeft Dutchict zich eind vorig jaar ook gecertificeerd voor het ISO 27001:2013 certificaat. Hiermee toont de ICT-specialist aan dat het op het gebied van informatiebeveiliging de zaken goed op orde heeft en dat het informatiebeveiligingssysteem beschikt over een solide en veilige structuur.

Halverwege 2014 heeft Dutchict, in samenwerking met Orbedo, specialist in implementatie van risicomanagement, hard gewerkt om de certificering binnen te halen voor het informatiebeveiligingssysteem beleid. Willem Egbertsen, General Manager Professional Services Dutchict: Begin 2014 zijn wij al geslaagd voor de ISO 9001 certificering. Twee maanden geleden gingen wij voor het eerst op voor ISO 27001, het certificaat voor informatiebeveiliging. Informatie is voor veel bedrijven een waardevol bezit. Klanten die hun informatie bij ons onderbrengen verwachten dat deze bij ons veilig is. Deze certificering bevestigt dat ze in ons een betrouwbare en solide partner vinden. Ik ben ontzettend trots dat wij in één jaar tijd geslaagd zijn voor beide gerenommeerde normen.”

ISO 27001 is de enige certificeerbare internationale standaard voor informatiebeveiliging. Binnen deze norm zijn de vereisten voor een informatiebeveiligingssysteem gedefinieerd en wordt het proces rondom informatiebeveiliging getoetst. Het geeft klanten de zekerheid dat Dutchict de informatiebeveiliging beheerst, optimaal heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen, en continu werkt aan verbeteringen.

Egbertsen: “Het behalen van de ISO 27001 certificering is de formele bevestiging van wat wij in de praktijk doen. We hebben altijd al veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. Met deze certificering laten we zien dat we aan de hoogste standaarden voldoen.”

Elk jaar zal een nieuwe audit voor her certificering plaatsvinden.

Dutchict werkt nu hard aan de ISO 140001, de standaard van het milieumanagement en NEN7510, Nederlandse norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector.

 

Over Dutchict

Dutchict neemt van het (groot) mkb in Nederland de totale ICT zorg uit handen, zodanig dat zij altijd, overal en veilig in contact blijven met hun relaties en medewerkers. In samenwerking met haar klanten creëert Dutchict een optimaal dienstenniveau tegen een meer dan concurrerende prijs en levert daarmee een substantiële bijdrage aan het optimaliseren van het bedrijfsproces van de klant.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht