Industry Wire

Unisys Security Index 2014: Meerderheid Nederlanders verwacht dat het internet nooit veilig zal zijn

Schiphol-Rijk, 3 juni 2014 –  De meest recente Unisys Security Index heeft het Nederlandse publiek ondervraagd over het voorstel van Angela Merkel om een veilige Europese datanetwerk creëren en stelde vast dat de meerderheid van de burgers (51%) onverschillig tegenover de oprichting van een nieuw netwerk stond. Dit omdat ze geloven dat data op het internet nooit veilig zal zijn.

Slechts 30% van de respondenten waren voor een Europees datanetwerk. Een minderheid van 14% was tegen het idee is, omdat ze vinden dat het wereldwijde internet een open netwerk hoort te zijn.

“Deze uitkomsten tonen aan dat, ondanks dat het voorstel voor een Europees datanetwerk een goed idee lijkt, er nog een lange weg te gaan is om de bevolking te overtuigen dat openbare netwerken door onbevoegden niet meer afgetapt cq afgeluisterd kunnen worden,” zegt Jim Vlaming, Account Executive Public Safety and Justice bij Unisys. “Nederlandse bedrijven en instellingen kunnen hier zelf een cruciale rol in spelen en moeten alles doen wat in hun macht ligt om zich te onderscheiden door klantendata en hun IP te beschermen tegen cyberaanvallen en fysieke dreigingen”

Veiligheid van persoonlijke informatie blijft een punt van zorg
De resultaten van de Unisys Security Index, een jaarlijkse studie onder meer dan 11.000 mensen wereldwijd, toont aan dat Nederlanders zich het meeste zorgen maken over diefstal van gegevens van hun betaalpassen en identiteitsdiefstal. Uit het onderzoek blijkt dat 67% zich zorgen maakt dat andere mensen hun betaalpas of credit card gegevens in handen krijgen of gebruiken, terwijl 72 procent zich zorgen maakt over identiteitsdiefstal die kan leiden tot ongeautoriseerde toegang tot of misbruik van persoonlijke informatie.

Zorgen om financiële verplichtingen en nationale veiligheid nemen af
De resultaten laten ook het optimisme van ons land zien als het gaat om financiële zekerheid: 68% van de Nederlanders maakt zich totaal geen zorgen of ze in staat zijn om te kunnen voldoen aan essentiële financiële verplichtingen, terwijl het deel mensen dat zich ernstig zorgen maakt in de afgelopen 12 maanden marginaal daalde tot 7% van de respondenten.

Toen gevraagd werd naar dreigingen voor de nationale veiligheid, gaf bijna de helft van de respondenten (49%) aan zich helemaal geen zorgen te maken over terrorisme of oorlog. Gevraagd naar de totale persoonlijke veiligheid in de komende 6 maanden, gaf maar liefst 80% aan zich geen zorgen te maken. Dit is een stijging van 8 punten in het afgelopen jaar.

###

Over de Unisys Security Index
Lieberman Research Group vroeg consumenten naar hun mening in Latijns Amerika, Europa, Maleisië en de Verenigde staten. Newspoll voerde het onderzoek uit in Australië en Nieuw-Zeeland. De Unisys Security Index ondervroeg bijna 11.000 mensen in 12 landen: Australië, België, Brazilië, Colombia, Duitsland, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland hebben 489 personen van 18 jaar en ouder meegewerkt aan het online onderzoek van 10 maart tot en met 22 maart 2014. De Unisys Security index is de enige regelmatige steekproef die het nationale gevoel van veiligheid in kaart brengt. Kijk voor meer informatie op: www.unisyssecurityindex.com.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. De organisatie biedt een portfolio aan ICT-diensten, software en technologie welke bedrijfskritische problemen bij klanten helpt oplossen. Unisys is er in gespecialiseerd om klanten te helpen bij de beveiliging van hun operationele activiteiten, de efficiëntie en het gebruik van datacenters te verhogen, ondersteuning van hun eindgebruikers te verbeteren en bedrijfsapplicaties te moderniseren. Om deze diensten en oplossingen te kunnen bieden, biedt Unisys diensten in outsourcing en systeemintegratie, maar levert ook adviezen, infrastructuur services, onderhoudsservices, en servertechnologie. Met meer dan 23.000 werknemers bedient Unisys commerciële bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld. Bezoek voor meer informatie http://www.unisys.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht