Deel dit artikel
-

Ebookgeschenk roept wrevel op organisator Boekenweek

Dat er tijdens de Boekenweek een digitale variant van het boekenweekgeschenk wordt uitgedeeld zit de organisator van de Boekenweek dwars. Het ebookgeschenk komt uit de koker van PixelPerfect. Dat is gratis meeliften op naam van de Boekenweek, meent Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het CPNB, dat de Boekenweek organiseert.

Het ebook, geschreven door Lydia Rood, wordt tijdens de Boekenweek gratis weggeven aan kopers van ebooks en ereaders, voor rekening van PixelPerfect.

Tegen Boekblad zegt Van Nispen tot Sevenaer dat zijn organisatie recht heeft op de naam Boekenweek. Dat Pixelperfect de een eigen product koppelt aan het evenement en er geld mee verdient, zou niet moeten kunnen. Desondanks laat hij weten dat elk initiatief dat ‘het vak’ beter maakt, omarmt wordt. Dit initiatief lijkt daar niet onder te vallen.

Zelf heeft het CNPB geen digitale variant van het boekencadeautje weten te brengen. Dat zat wel in de planning, maar lijkt vooralsnog niet te lukken. In de woorden van Van Nispen tot Sevenaer omdat het een gecompliceerd en grootschalig project is dat voor alle partijen goed in elkaar moet zitten.

PixelPerfect zou het CPNB hebben aangeboden samen te werken aan een digitaal boekengeschenk, maar hier zou geen reactie op zijn gekomen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Boekenwurm

Waarom sluit Pixelperfect zich niet gewoon aan bij het CPNB? Oh wacht, dat kan waarschijnlijk niet omdat het een belangenvereniging is van (papieren) boekhandelaren.  Zelf heb ik 2 weken geleden bijna al mijn boeken naar de rommelmarkt gebracht omdat mijn e-reader mij prima bevalt, en ik vrijwel nooit boeken 2x lees. Een paar naslagwerken en boeken die ik nog moet lezen en die tevens (nog) niet digitaal verkrijgbaar zijn heb ik gehouden. In 2007 vond het CPNB het volgende: 'Volgens de stichting hebben papieren boeken een eigen unieke waarde en zitten mensen niet te wachten op een digitale versie.' ( http://nos.nl/artikel/65312-boekhandel-stapt-in-digitale-boeken.html ). Als ze dat anno 2010 nog steeds vinden halen ze 2015 niet. 

Tom van der Valk

Hij zit volgens mij nog maar kort bij CPNB. Eppo gelooft wel degelijk in elektronische media: http://www.vimeo.com/12585669  Ik denk dat ze meer over het feit vielen dat de term "boekenweekgeschenk" werd gebruikt, niet zozeer dat het een eBook betrof.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond