13 miljoen app downloads in Nederland tijdens feestdagen

Nederlanders hebben 13 miljoen apps gedownload tijdens de feestdagen. Dat blijkt uit cijfers van marktvorser Flurry. Dat aantal is overigens zeer bescheiden: Duitsers haalden 40 miljoen apps op, de Italianen 25 miljoen.
Met ongeveer 7 miljoen nieuw geactiveerde Androidtelefoons en iPhones zijn wereldwijd 1,2 miljard apps gedownload tussen 25 en 31 december. Gemiddeld worden er 750.000 mobiele apps per week opgehaald.
Zeker een kwart van de downloads (242 miljoen) vond plaats op eerste kerstdag. Blijkbaar wilden veel mensen hun mobiele telefoon uitproberen.
Veruit de meeste apps werden opgehaald door Amerikanen: 509 miljoen. China volgt met 99 miljoen en Engeland met 81. Zelfs Spanje eindigt met 20 miljoen ver boven Nederland (13 miljoen).
De bescheiden positie van Nederland is opvallend, omdat we samen met Frankrijk, Engeland, Zweden en Zuid-Korea tot de Top 10 van landen met de hoogste iOS- en Androidpenetratie behoren.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
13 Reacties
andre van den berg
Bescheiden aantal? Als je het projecteert op de inwoneraantallen van de genoemde landen staan we denk ik #1!!!
Tjerk Zweers
Duitsland heeft 80 miljoen inwoners, die downloaden 40 miljoen apps. = 0,5 app / inw.
Nederland heeft 17 miljoen inwoners die 13 miljoen apps downloaden. = 0,76 app / inw.
Hoezo is het aantal in Nederland bescheiden?
Paul Brackel
Hoewel deze aantallen op zich weinig betekenis hebben, komt NL er niet erg slecht van af.
Beter is aantal downloads te relateren aan installed base van mobile devices. Dan kan het beeld wel eens heel anders zijn.
Stefan
Ik krijg de indruk dat emerce een beetje aan scherpte ingeboet heeft.. hoezo bescheiden? Relatief gezien staan we veel hoger waarschijnlijk?
Marieke
Inderdaad rare stellingname mbt zogenaamde bescheiden positie, zeker wanneer het tegenovergestelde waar is. Zeg dan niets.
Paul Brackel
Dit is in feite (re)produktie van nieuws van Flurry.
Zonder enige toevoeging van de redacteur.
Dit is helaas van het kritiekloze nivo dat andere nieuwssites ook brengen.
Ik ben het daarom met @Stefan eens dat scherpte bij Emerce ontbreekt (helemaal verdwenen is?).
Joris
Het klinkt inderdaad een beetje blurry
Arnoud
De positie van Nederland is wel bescheiden met 0,76 apps/inwoner. Zweden staat er boven met 1,1 apps/per inwoner, terwijl USA helemaal bovenaan staat met 1,6 apps/per inwoner. UK staat daarboven met 1,25 apps/inwoner. In de USA worden per inwoner dus tweemaal zoveel apps gedownload tijdens de Feestdagen als in NL!
Ik heb ze niet allemaal uitgerekend, maar ik vermoed dat ook relatief Nederland een bescheiden positie heeft. Niet zo bescheiden als de grafiek van Libbenga doet vermoeden, maar een toppositie is het bij lange na niet.
Arnoud
Ik kan mijn reactie niet bewerken (#fail), maar USA staat dus boven UK en niet omgekeerd. De cijfers kloppen wel allemaal 🙂
Jan Libbenga
Het afzetten van het aantal inwoners tegen het aantal downloads is natuurlijk totaal niet relevant. Dat bijkt ook uit de andere analyses van Flurry: het is niet zo dat de landen met de meeste inwoners per definitie meer downloads hebben. Zuid Korea staat hoger dan Duitsland, terwijl Zuid Korea de helft minder inwoners heeft. Het gaat erom hoeveel toestellen er in een land zijn, met andere woorden de penetratie van Adroid of iPhone in een land. Daar mag je een hogere verkoop van toestellen verwachten. We scoren goed in de penetratie Top 10, maar matig in het aantal downloads. En dat heeft weinig met de verzadiging van de markt te maken.
andre van den berg
Ik ben het met Jan Libbenga eens -neemt echter niet weg dat we niet zo slecht scoren….zowel in penetratie als in downloads.
Jan Libbenga
Het woord slecht staat nergens in het artikel, bescheiden betekent toch echt wat anders.
Kees
Bescheiden is toch juist goed?