Deel dit artikel
-

NRC maakt epaper beschikbaar voor meerdere ereaders

NRC Handelsblad onderkent de uitgeefmogelijkheden van de ereader en breidt de elektronische variant van de krant uit naar verschillende ereaders en de iPhone en iPod. Eerder was NRC Handelsblad de eerste krant in Nederland die uitkwam op een ereader.

NRC Handelsblad was al te lezen op de ereader van iLiad. Hiervoor zijn inmiddels 2.500 abonnees. De elektronische krant is op doordeweekse dagen al beschikbaar vanaf 15.00 uur. Het downloaden van één editie duurt ongeveer 20 seconden, via WiFi.

Naast de versie voor de iLiad is het nu mogelijk om de epaper op verschillende andere apparaten uit te lezen. Behalve in PDF wordt de krant nu in het open ePub-formaat uitgegeven. NRC Handelsblad hoopt hiermee het aantal lezers te vergroten. "We doen dit bewust. We steken over naar alle gangbare ereaders. De markt wordt hiermee structureel vergroot", aldus de marketingmanager bij NRC Media.

In een persbericht laat Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Media weten dat de redactie ‘waardevolle informatie produceert’. De gestage groei van het web- en ePaperabonnement zou aantonen dat steeds meer abonnees tot dat inzicht komen.

De krant kent 9.800 webabonnees. Bij een abonnement op de epaper, krijgt de abonnee ook toegang tot de webeditie. NRC hoopt 10.000 digitale abonnees erbij te krijgen in een jaar.
 
De consument in Nederland lijkt de ereader inmiddels te omarmen. Sinds de lancering van de ereader van Sony worden er alleen al bij boekhandelsketen Selexyz tientallen per dag verkocht. Bol.com voert gesprekken met makers van kranten en tijdschriften om hun uitgaven beschikbaar te maken op de nieuwe ereader. Sony draagt een steentje bij doot samen te werken met Adobe bij de digitalisering van boeken naar het wereldwijd ondersteunde ePub-formaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond