Deel dit artikel
-

Interim-bureau voor crossmediastrategen

Deze week is Close, een interim-bureau voor crossmediastrategen, van start gegaan. Het bureau is opgezet vanuit Appoint. “We zien dat er bij adverteerders en bureaus veel vraag is naar mensen die op strategisch niveau na kunnen denken over crossmedia.”

"Veel mensen doen freelance werk omdat ze afwisseling willen, maar willen eigenlijk niet de onzekerheid en rompslomp van het freelancerbestaan," vertelt Quinten Reehuis, managing director en medeaandeelhouder van Close. Het bureau heeft een pool van medewerkers in dienst die worden ingezet voor klussenvanaf drie maanden.

Close bemiddelt met name voor crossmediapersoneel op strategisch en management niveau, vertelt Reehuis. In mooie bewoordingen omschrijft Close zichzelf als een bureau dat een pool heeft van professionals ‘die elk hun strepen hebben verdiend op het snijvlak van creatie, marketing en technologie.'

Interactieve afdeling opzetten
Reehuis noemt als voorbeeld van een opdrachtgever een traditioneel reclamebureau dat zich meer wil gaan richten op crossmedia. "Het bureau vraagt aan ons of wij iemand kunnen leveren die een interactieve afdeling gaat opzetten." Reehuis benadrukt dat Close mensen op zo'n ‘klus afstuurt' die bij het hele proces aanwezig zijn, dus van plan tot uitvoering.

Een ander voorbeeld van een opdracht is een adverteerder die ‘een hechtere relatie met de consument wil'. De opdrachtgever wil minder doen met adverteren op televisie, en meer met digitale media. "Wij leveren dan iemand die dit kan vormgeven, maar ook bij de uitvoering is betrokken."

Voldoende mensen
Close is een aparte B.V. en valt onder de Appoint Holding. Appoint is een bureau dat bemiddelt voor tijdelijke en vaste medewerkers in de interactieve sector. Close maakt gebruik van de faciliteiten van dit bureau, zoals het trainingsinstituut Competence Factory.

Vorig jaar schreef Emerce over personeelstekorten in de interactieve sector. Onder meer directeur René Steuer van Appoint gaf toen aan dat er sprake was van een krapte. Ervaart Reehuis deze krapte ook? "Het wisselt. Maar via mijn netwerk zijn er voldoende mensen te vinden." Bij bureaus en adverteerders signaleert hij vooral vraag naar goede webdesigners en seniors (managers en strategen) die crossmediale projecten kunnen opzetten.

Een samenwerking met de MBA Crossmedia, die onlangs van start ging, ligt niet voor de hand, zegt Reehuis. "Die opleiding leidt vooral mensen op die daar vanuit hun bedrijf zitten. Wij hebben onze eigen opleidingen om de strategen scherp te houden."

Deel dit bericht

4 Reacties

Peter

Leuk bedrijf, sterke naam. Nu nog een fatsoenlijke website.

Bjorn Berben

Er is wel degelijk een krapte binnen deze markt. Crossmedia intergratie in de strategie wordt vaak gezien als de toepasbaarheid van de uiting op media- en middelenniveau, waar het zwaartepunt ligt op techniek en de mogelijkheden hierin. De grote vraag is natuurlijk is er een overschot aan mensen die de kennis en kunde hebben om al in het beginstadium, bij de definiing van de strategie, crossmedia te integreren om nog effectiever te komen tot de doelstelling? Ik denk dat het antwoord is: "Nee, helaas niet" Wel is er voldoende aanbod op de markt voor mensen die ervaring en expertise hebben op webdesign, interactieve mediaproducties, interaction design, vormgeving, etc. Maar of dit de oplossing is voor strategische crossmediale vragen?

Joyce Oude Elferink

Even wennen de interface van de site maar wel grappig, je raakt de weg in ieder geval niet kwijt :). De behoefte aan 'crossmedia denkers' zie ik ook (wordt momenteel veel gevraagd als freelancer) – dit komt volgens mij vooral doordat de reclamebureau's zelf te laat gestart zijn met crossmediaal denken en doen (geintegreerd te werk gaan). Webbureau's hebben nog te weinig strategische kennis rondom traditionele marketingcommunicatie opgedaan en werden hier tot dusver te weinig/te laat bij betrokken.  Een paar jaren terug moesten we de klant nog overtuigen…nu is de klant zover dat men zelf crossmediaal te werk gaat. Die toenemende vraag en ook de 'second hype' die er een beetje gaande is (YouTube) betekent weer drukke tijden voor zowel de reclamebureau's als de webbureau's.

Jochem Brederode

Sterke naam, Close. Dekt de lading. Er is een grote behoefte van bedrijven om een sterkere band met de klant te krijgen nu de technieken meer en meer mogelijk maken. Een commercial alleen is nu al bijna tot iets afstandelijks geworden. Ik begrijp dat de naam Close ook gekozen is om de betrokkenheid van Close tot inhurend bedrijf aan te geven, zoals ik zie op de site. Lekker op en neer glijden op de site. Eindelijk eens niet dat eindeloze geklik van pagina naar pagina, je raakt hier inderdaad de weg niet kwijt. Wat ik helemaal leuk vind dat er gebruik wordt gemaakt van webapplicaties als YouTube, Wikipedia en WordPress. Erg goed!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond