Deel dit artikel
-

Spotify wordt onderdeel Starbucks app

Starbucks en Spotify gaan samenwerken. Premium klanten mogen speellijsten samenstellen voor de muziek die in de Starbucks vestigingen wordt gespeeld.

Spotify wordt dan ook onderdeel van de mobiele app van Starbucks, die alleen al door 16 miljoen Amerikanen wordt gebruikt. Gebruikers krijgen in elk geval via de Starbucks app toegang tot Spotify speellijsten. ‘De barista wordt de deejay’, zegt Starbucks CEO Howard Schultz, in een toelichting.

De koffieketen verkocht tot voor kort nog audio cd’s, maar is daarmee gestopt. Daarnaast was er tot voor kort nog een samenwerking met Apples iTunes.

150.000 Spotify medewerkers in de VS, en later ook in Canada en Engeland, krijgen een gratis premiumabonnement op Spotify. Spotify-klanten kunnen via Spotify ook Starbucks waardepunten verzamelen.

Spotify hoopt door de samenwerking het gebruik van betaalde abonnementen te stimuleren. Het Zweedse bedrijf heeft 15 miljoen betalende klanten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Koen

150.000 Spotify medewerkers krijgen een premium account?!
– Spotify heeft geen 150k medewerkers
– Medewerkers van Spotify hebben al een premium account..

Jan Libbenga

Nee, Koen. Starbucks heeft in totaal 182.000 werknemers, en de Amerikaanse medewerkers krijgen (dus niet: hebben) een premiumaccount. ‘Coming first, Starbucks 150,000 U.S.-based partners (employees) will receive a Spotify Premium subscription, followed shortly thereafter by partners in Canada and the U.K.’

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond