Logo Emerce Academy
E-commerce Conversion & Analytics Digital Marketing

Formulieren en Checkouts

Bij elke website spelen formulieren een belangrijke rol. Of het nu gaat om het aanvragen van een offerte, het plaatsen van een online bestelling, het downloaden van een whitepaper, het inschrijven voor een opleiding of het abonneren op een nieuwsbrief. Dit is het moment waarop een anonieme bezoeker een tastbare lead of zelfs een klant wordt.
Maak formulieren en check-outs zonder afhaakmomenten
Het resultaat? Meer bezoekers die klant worden
Praktijkopdracht: optimaliseer je eigen formulieren en ontvang feedback
Voor jou?

Deze masterclass  is bedoeld voor iedereen die er genoeg van heeft om te zien hoeveel mensen er afhaken tijdens het invullen van een formulier. Voor iedereen dus die de online formulieren en check-outs maakt of wil weten hoe ze beter kunnen. Denk aan developers, UX designers, web managers, e-commerce managers, conversie specialisten, online marketers, ondernemers en startups.

Type
Masterclass
Docent
Joey Kant
Locatie
Online classroom
Datum
30 januari 2024
Tijd
09:00 - 12:00 uur

Omschrijving

Hoewel vrijwel alles op websites gericht is op het invullen van formulieren, weten de meeste bedrijven niet precies waar bezoekers afhaken binnen dat proces. Deze masterclass zal dat veranderen.

Tijdens deze masterclass krijg je tientallen concrete tips & tricks die ervoor zorgen dat je bezoekers je formulieren met plezier en foutloos invullen. Je minimaliseert de kans op frustratie door het toepassen van psychologische en UX-principes. Waardoor minder mensen afhaken en opgeven. Je leert hoe je ontdekt wat de zwakke punten zijn van je formulieren en de check-out, zodat je chirurgisch de pijnpunten kan wegsnijden.

Programma

09:00 – 10:00 UX principes voor goede formulieren en check-outs
10:10 – 11:00 Psychologische principes en copywriting tips waardoor bezoekers minder snel afhaken
11:10 – 12:00 User research methodes om te ontdekken wat de zwakke plekken zijn van de formulieren van de online business

Resultaten

Na deze training weet je:
Meer dan 50 UX-principes om je formulieren en check-out te optimaliseren
Hoe psychologische toepassingen mensen aansporen om je formulieren in te vullen
Tips voor heldere en klantgerichte labels, instructies en foutmeldingen
Hoe je zwakke punten in je formulieren kunt ontdekken en aanpakken met behulp van formulieranalyse, gebruikersopnames en andere onderzoeksmethoden
Hoe je het perfecte formulier of check-out kunt maken voor je website en je bedrijf
Hoe je zelf kunt evalueren wat er beter kan aan je formulieren
Hoe je zelf je formulieren kunt verbeteren met praktische technieken

Docent

Joey Kant
Joey Kant Conversie Optimalisatie Expert

Joey onderzoekt elke dag het surfgedrag van bezoekers met als doel een fijnere gebruikservaring te creëren voor de websites, intranetten en applicaties. Door middel van data analyses en gebruikersonderzoek krijgt hij inzicht in hoe bezoekers door de website navigeren. En vooral: waar ze op vastlopen. Tijdens deze masterclass deelt hij de belangrijkste punten met jou.

Reviews

Anoniem Web developer

Als je 4 uur lang enthousiast kunt blijven en ongeremd praktische tips kunt blijven geven, ben je een échte professional. Super praktisch en vol met tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager