Logo Emerce Academy
E-commerce Digital Marketing

Online Personalisatie

Hoe geef je de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon? Leer tijdens deze deep dive hoe online personaliseren werkt en verhoog de conversie op je website of webshop.
Leer de kunst van online personalisatie en vergroot je conversie.
Ontdek de strategieën en tools om een gepersonaliseerde online ervaring te creëren.
Verbeter je marketingresultaten met effectieve online personalisatie.
Voor wie?

Deze deep dive is voor iedereen die bezig is met personalisatie, de conversie en/of usability van een website. Professionals die hiermee het verschil maken zijn (online) marketeers, webshop-, product-, category managers, content specialisten, conversie marketeers, UX designers, maar ook voor marketing- en communicatiespecialisten, uitgevers, ondernemers en startups.

Type
Deep dive
Docent
Sietske Vaessen
Locatie
Online classroom
Datum
13 en 20 maart 2024
Tijd
09:00-12:00 uur

Omschrijving

Met online personalisatie zorg je ervoor dat je klant in het oerwoud van content alleen de informatie ziet die voor hem echt bruikbaar is. Hierdoor voelt de bezoeker van een website zich meer in control over welke informatie hij tot zich neemt, wat leidt tot een betere online ervaring. Uiteindelijk vertaalt zich dat in betere marketingresultaten. Hoe je dat bereikt en hoe je je website personaliseert, hoor je tijdens deze deep dive.

Tijdens deze training leer je hoe je met online personalisatie je conversie doelstellingen kan verhogen. Je leert hoe je op basis van data- en klantinzichten relevante dialogen kunt maken waarmee je de beleving van de bezoeker optimaliseert en meer resultaat behaalt met je website. Je leert niet alleen wat Online Personalisatie is en wat je ermee kan bereiken, maar je leert ook bezoekers herkennen, profielen opbouwen en hoe je met de juiste boodschap de meeste impact kan halen.

Programma

Dag 1: Ontdek de kracht van personalisatie: Van concept naar strategie

Ontdek de essentie van personalisatie, leer strategieën en de toepassing van segmentatie, customer journeys en gepersonaliseerde content tijdens deze training. Daarnaast helpen we je bij het opstellen van je eigen online personalisatie plan, zodat je direct kunt starten met het creëren van impactvolle gepersonaliseerde ervaringen.

Dag 2: Implementatie en optimalisatie van personalisatie: Praktische stappen naar succes

Ga verder met het ontwikkelen van je eigen online personalisatie plan en leer valkuilen te vermijden. Daarnaast krijg je een demo van Squeezely, waarbij je de werking en het dashboard van dit platform leert kennen.

Resultaten

Kortom, je hebt na de training de kennis en vaardigheden om online personalisatie succesvol te implementeren in je organisatie en te profiteren van best practices op dit gebied.

Na het volgen van deze deep dive ben je in staat om:
Op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van online personalisatie.
Duidelijke doelstellingen te formuleren voor jouw online personalisatie-initiatieven.
De verschillende vormen van online personalisatie toe te passen in de klantreis.
Bezoekers te herkennen en effectief profielen op te bouwen.
Te identificeren welke segmenten de grootste impact hebben op jouw conversie.
De juiste (persuasieve) boodschap te creëren en op het juiste moment aan de juiste doelgroep te leveren.
De online personalisatie tools voor e-commerce en content-gedreven websites te gebruiken.

Docent

Sietske Vaessen
Sietske Vaessen CRO consultant

Sietske Vaessen is een ervaren CRO-consultant bij iO op campus Amsterdam. Ze heeft een bewezen staat van dienst in het optimaliseren van de online customer journey voor bedrijven zoals Verf.nl, Herinneringen op Linnen, Businbedrijf, Brunel, QWIC en Eccellente. Haar expertise omvat onder andere online personalisatie, A/B-testen, data-analyse, persuasion en UX. Sietske is gepassioneerd om organisaties te helpen groeien en succesvol te zijn in het digitale landschap.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager