Logo Emerce Academy
E-commerce

Power BI (advanced)

Wil je je Power BI skills naar het volgende niveau tillen? In deze tweedaagse training gaan we dieper in op Power BI. Deze training is speciaal ontworpen voor ontwikkelaars van Power BI rapportages. Ontdek op een snelle manier nuttige inzichten in je data om zo je zakelijke besluitvorming te verbeteren.
Word expert in Power BI met onze advanced deep dive.
Power BI functionaliteiten voor ervaren gebruikers.
Stimuleer betere beslissingen door bedrijfsdata te analyseren.
Voor jou?

Je werkt al met Power BI, beschikt over basiskennis van het programma en kunt simpele rapporten maken. Wil jij toewerken naar een datagestuurde bedrijfscultuur waarin business intelligence centraal staat? Dan is deze deep dive perfect voor jou.

Type
Deep dive
Docent
Jop van Hooft
Locatie
Online classroom

Omschrijving

Sneller onderbouwde beslissingen nemen, nieuwe patronen ontdekken, processen optimaliseren en zelfs je omzet verhogen: Business intelligence is voor steeds meer bedrijven onmisbaar en Power BI is een waardevolle tool om data optimaal te benutten.

Deze deep dive is erg praktisch ingestoken: na een korte theoretische inleiding duiken we meteen Power BI in met opdrachten die je zelf direct kan uitvoeren. We gaan grondig door diverse boeiende technieken om tot professionele Power BI rapportages te komen. Na de eerste dag krijg je de opdracht om de geleerde theorie direct in de praktijk toe te passen door je eigen rapportages te optimaliseren. Op de tweede dag zullen de rapportages worden geanalyseerd en besproken. Het is een interactieve en waardevolle ervaring waar je feedback krijgt. Een mooie kans om je eigen rapportages direct te verbeteren. Na afloop delen we de video-opname van deze instructies, zodat je alles nog eens rustig kunt bekijken. 

Na deze training maak je rijke, interactieve rapporten waarmee visual analytics altijd binnen handbereik zijn. Ontdek op een snelle manier nuttige inzichten in je data om zo je zakelijke besluitvorming te verbeteren.

Programma

Dag 1: Kennis opdoen en verdiepen in Power BI

Tijdens de eerste dag van de training behandelen we de essentiële aspecten van Power BI. We bespreken de belangrijkste functionaliteiten voor ervaren gebruikers en geven je opdrachten die je direct kan uitvoeren.

Dag 2: Toepassing en rapportage optimalisatie in de praktijk

Op de tweede dag verdiepen we de kennis en passen we deze toe in de praktijk. We gaan dieper in op rapportages, inclusief lay-out, visualisaties en integraties. We bespreken de opdracht om zo alle kennis in de praktijk goed toe te passen. En te leren van elkaar en andere rapportages.

Resultaten

Kortom, na deze training ben je een expert in het ontwikkelen van efficiënte Power BI-rapportages, met een perfecte dataset en visualisatie, en volledige beheersing van Power BI-tools en integraties.

Na deze training ben je in staat om:
Efficiënt Power BI-rapportages te ontwikkelen die altijd up-to-date zijn
Een duidelijk beeld te hebben van hoe de perfecte dataset en visualisatie eruitzien
De krachtige mogelijkheden van Power BI external tools en andere software, zoals tabular editor 3 en measure killer, optimaal te benutten
Buttons, menus, bookmarks, conditional formatting & field parameters effectief te gebruiken
Rapportages te bouwen met strakke uitlijning, slimme kleuren en aangepaste iconen
Optimaal gebruik te maken van verschillende integraties tussen Power BI en PowerPoint

Docent

Jop van Hooft
Jop van Hooft Senior Business Analist

Jop heeft de bachelor Industrial Engineering gevolgd aan de TU Eindhoven en vervolgens een master Entrepreneurship and Innovation Management aan de KTH Royal Institute of Technology behaald. Hierna heeft hij als Senior Business Analist bij Coolblue gewerkt. In die tijd viel het hem op dat veel e-commerce organisaties data niet optimaal benutten, terwijl datagedreven organisaties beter presteren. Met zijn ervaring kan Jop organisaties helpen door data om te zetten tot acties en ze zo te laten profiteren van hun data. Met deze missie richtte hij in 2017 MeerMetData.nl op.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager