Logo Emerce Academy

Storytelling: zo maak je impact met je verhaal

Bereik je doelgroep met een relevant marketing verhaal. Door de wensen en behoeften van je doelgroep goed te begrijpen zorg je voor gerichte communicatie die impact maakt.
Tijdens deze training leer je
Hoe je de basis van je marketing verhaal neerzet en aanscherpt;
Op welke manier je je verhaal verwerkt in campagnes, content of propositie;
Hoe je het verhaal kan toetsen met de doelgroep.
Voor jou?

Voor (content)marketeers, social media specialisten, communivatieadviseurs en iedereen die in een korte tijd een gericht en met data gevalideerd verhaal wil creëren.

Type
Deep dive
Docent
Anna Botsvine
Locatie
Online classroom

Omschrijving

Je wilt iets communiceren met je klanten door een verhaal te vertellen waarmee je hun aandacht krijgt. Leer om de wensen en behoeftes van je doelgroep te vertalen naar een gerichte campagne, content of propositie. In deze deep dive nemen we je mee in de wereld van storytelling aan de hand van cases uit de praktijk. Het resultaat? Gerichte communicatie die impact maakt en je doelgroep in beweging brengt. 

Deze deepdive is onderdeel van drie workshops, dit is de tweede workshop. Volg ook Discovery: Leer wat je klanten beweegt (deel 1) en Analytics: meet de impact van je content (deel 3) om van begin tot eind succesvolle producten of campagnes te ontwikkelen.

Tijdens deze training

Wie is je doelgroep en wat zijn hun behoeften?
Empathy map: wat beweegt jouw klant?
Story shift: wat wil je met je verhaal bereiken?
Story arch en 5 andere tools om tot een sterk verhaal te komen
Hoe test je je verhaal? 3 Tips om direct impact te meten

Resultaten

Na deze training kun je:
De doelgroep voor je campagne, content of propositie identificeren;
Ontdekken wat jouw doelgroep belangrijk vindt;
Tools toepassen om een relevant verhaal te creëren;
Het verhaal met je klanten toetsen;
Inzichten gebruiken om je verhaal verder te optimaliseren.

Docent

Anna Botsvine
Anna Botsvine Strategic researcher & innovation coach

20+ jaar ervaring als productontwerper en onderzoeker in een breed scala aan digitale concepten. Ze houdt van het ontdekken van de behoeften en marktkansen van klanten, het maken van prototypes en het testen van zakelijke ideeën. In 2003 gestart met Angi Studio, een onderzoeksbureau in Den Haag.

Andere trainingen in
ChatGPT voor E-commerce
Ontdek de krachtige combinatie van ChatGPT en E-commerce. In deze sessie delen we praktische tips en tricks voor ChatGPT waar je direct mee aan de slag kunt. Je leert de tool inzetten om meer klanten aan te trekken en meer verkopen te genereren met behulp van je productdata. Til je bedrijf naar het volgende niveau met ChatGPT!
Omnichannel Retail
Een post op social media, een product op een marketplace en een advertentie in een bushokje: je (potentiële) klant kan je overal, en op elk moment tegenkomen. Klantreizen worden steeds meer omnichannel. Hoe zorg je dat je op de juiste momenten met de juiste touchpoints aanwezig bent zodat je klantreis vlekkeloos verloopt? Waar moet je op letten als je een goede concurrentiepositie wilt behouden of creëren? Voor het behalen van je doelen is werken vanuit een strategie essentieel!
Google Analytics 4 Excellence voor managers [ENG]
In de komende maanden moeten alle gebruikers van Google Analytics een migratie naar Google Analytics 4 uitvoeren. In deze nieuwe versie zijn veel kernelementen gewijzigd, ook zijn er nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Google heeft nieuwe engines voor machine learning en voorspelling toegevoegd die een sterkere verbinding hebben met Google Cloud en een focus op activatie van data. Google heeft hiermee de agenda met analytics volledig veranderd.

Wat zijn de uitdagingen en kansen van Google Analytics 4, en hoe waarborg je een rendement op analyse voor het bedrijf? Om zoveel mogelijk waarde uit de tool te blijven halen is dit hét moment om uw kennis te updaten.
Bekijk meer

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager