Logo Emerce Academy
Digital Marketing

Video Contentstrategie

Effectieve videomarketing en een doordachte strategie vormen een krachtig duo. Bij het opzetten van je strategie komen belangrijke beslissingen om de hoek kijken, zoals het definiëren van je doelgroep, het bepalen van je distributiestrategie en het kiezen van de juiste video formats. Deze keuzes zijn cruciaal om het maximale uit je video's te halen.
Verkenning van videomarketingstrategieën en online videocontent.
Praktische handvatten voor het maken van effectieve video's.
Inzicht in de belangrijkste sociale en videoplatforms.
Voor wie is deze training?

Deze deep dive is bedoeld voor iedereen die wil starten of groeien met het maken van online video content. Bijvoorbeeld social media specialisten, (content)marketeers, maar ook ondernemers en cameramannen. Oftewel: voor iedereen die de resultaten van video content wilt vergroten.

Type
Deep dive
Docent
Francine Bout
Locatie
Online classroom
Datum
28 juni en 5 juli 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Google plaatst steeds vaker video’s bovenaan de zoekresultaten, waardoor videomarketing steeds belangrijker wordt. Tijdens de training ontdek je de waarde van videomarketing voor je merk en leer je hoe je je marketingdoelen met video kunt bereiken. Je krijgt praktische handvatten voor het maken van effectieve video’s en leert hoe je het succes van je content kunt meten. Daarnaast krijg je inzicht in de belangrijkste sociale en videoplatforms.

Francine Bout, Online Video Manager bij ANWB, bespreekt onderwerpen zoals het optimaliseren van content voor verschillende platforms, het genereren van inkomsten, juridische overwegingen en toekomstige trends. Ze deelt praktische voorbeelden, best practices en tips & tricks, zodat je na de training direct aan de slag kunt met een videomarketingstrategie.

Tijdens deze training

Dag 1: Verkenning van video content

In de eerste sessie leer je de basis van online videoproductie, inclusief trends, publieksgedrag en de fundamenten van content creatie zoals planning, scripting en filmtechnieken. We verkennen ook hoe je je content optimaliseert voor verschillende platforms en effectieve strategieën voor publieke betrokkenheid, met focus op storytelling en branding. Tot slot krijg je uitleg over de huiswerkopdracht.

Dag 2: Advertenties, analyse & vooruitzichten

Op de tweede dag bespreken we de resultaten van de huiswerkopdracht en verkennen we verschillende manieren om geld te verdienen met videocontent, waaronder advertenties, sponsoring, abonnementen en merchandise. Daarna richten we ons op het gebruik van analytics om prestaties te meten en je kanaal te laten groeien. Vervolgens behandelen we juridische en auteursrechtelijke aspecten om je content te beschermen en eventuele problemen op te lossen. Ten slotte kijken we naar toekomstige trends in de video-industrie en hoe je hierop kunt inspelen om relevant te blijven.

Resultaten

Tijdens de training leer je:
De waarde van video content voor je merk en het behalen van marketingdoelstellingen.
Handvatten voor het maken van effectieve video's.
Hoe je je videocontent optimaliseert voor verschillende platforms.
De bouwstenen van een videomarketingstrategie, met nadruk op storytelling en branding.
Hoe je je videostrategie vertaalt naar concrete uitvoering.
Manieren om geld te verdienen met videocontent, zoals advertenties, sponsoring, abonnementen en merchandise.
Het gebruik van analytics om prestaties te meten en je kanaal te laten groeien.
Juridische en auteursrechtelijke aspecten om je content te beschermen.
Hoe je kunt inspelen op toekomstige trends in de video-industrie om relevant te blijven.

Trainer

Francine Bout
Francine Bout Online Video Manager | ANWB

Francine Bout is een ervaren professional op het gebied van marketingcommunicatie en online contentstrategie. Ze begon haar carrière in 2012 bij Omroep BNN en heeft sindsdien gewerkt voor diverse media- en merkorganisaties. Momenteel is ze verantwoordelijk voor de online video content van ANWB en heeft ze het ANWB YouTube-kanaal laten groeien van 4.000 naar 80.000 abonnees. Haar werk heeft er ook voor gezorgd dat ze de Beste Video Serie 2022 heeft gewonnen bij de Grand Prix Content Marketing. En is ze met haar werk voor het 2e jaar op rij genomineerd voor Televizier Beste Online Videoserie.

Reviews

Niek Jurjens

De Deep dive Video Marketing van Emerce Academy  gaf mij nieuwe, interessante en verfrissende inzichten om onze strategie op het gebied videomarketing naar een volgend niveau te tillen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager