Logo Emerce Academy
Digital Marketing

Video Marketing

Video is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en de populariteit van dit medium blijft groeien. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de consumenten de voorkeur geeft aan video boven geschreven tekst. Bovendien heeft YouTube het afgelopen jaar Facebook overtroffen als het meest invloedrijke kanaal voor het beïnvloeden van consumentengedrag.
Vergroot je succes met goede video content
Bereik meer potentiële klanten met goede videos 
Concrete tips voor een succesvolle video marketing strategie
Voor jou?

Deze deep dive is bedoeld voor iedereen die wil starten of groeien met het maken van online video content. Bijvoorbeeld social media specialisten, (content)marketeers, maar ook ondernemers en cameramannen. Oftewel: voor iedereen die de resultaten van video content wilt vergroten. 

Type
Deep dive
Docent
Francine Bout
Locatie
Online classroom
Datum
10 november 2023
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Online videoconsumptie blijft sterk groeien en onderzoek toont aan dat 9 van de 10 kijkers meer inhoudelijke video’s willen zien van merken en bedrijven.

Tijdens deze deep dive krijg je praktische stappen en strategieën om je online video content naar een hoger niveau te tillen voor je bedrijf of merk. In slechts 3 uur bespreekt Francine Bout onderwerpen als videostrategie, algoritmes van verschillende sociale- en videoplatformen, quick wins om je video’s beter te laten scoren, meetbaarheid en KPI’s, en verschillende soorten videocontent.

Programma

09:30 – 10:25 uur - Waarom online video content? 

Tijdens dit onderdeel wordt uitgelegd waarom online video content zo belangrijk is en wat de voordelen zijn ten opzichte van geschreven tekst.

10:30 – 11:25 uur - Social/video platformen, soorten online video content en deliverables

Hier wordt besproken welke social/video platformen er zijn en wat voor soorten online video content er zijn. Ook leer je welke deliverables belangrijk zijn voor de verschillende platformen.

11:30 – 12:30 uur - Online video strategie en de uitvoering daarvan

In dit onderdeel wordt ingegaan op het opzetten van een online video strategie en hoe deze uitgevoerd kan worden. Er worden praktische tips gegeven en er wordt besproken hoe je meetbaarheid en KPI’s kunt integreren in je strategie.

Resultaten

Tijdens deze training geven we je antwoord op:
Waarom het belangrijk is om video content in te zetten voor je merk? 
Hoe je met video je marketingdoelstellingen kunt behalen?
Wat de handvatten zijn voor het maken van een succesvolle video?
Hoe je het succes van een online video bepaalt en meetbaar maakt?
Wat de belangrijkste, momenteel populairste social en video platformen zijn?
Uit welke bouwstenen je video strategie moet bestaan?
Hoe je van een video strategie tot een uitvoering komt?

Docent

Francine Bout
Francine Bout Online Video Manager | ANWB

Francine Bout is een ervaren professional op het gebied van marketingcommunicatie en online contentstrategie. Ze begon haar carrière in 2012 bij Omroep BNN en heeft sindsdien gewerkt voor diverse media- en merkorganisaties. Momenteel is ze verantwoordelijk voor de online video content van ANWB en heeft ze in korte tijd het ANWB YouTube-kanaal laten groeien van 4.000 naar 60.000 abonnees. Haar werk heeft er ook voor gezorgd dat ze de Beste Video Serie 2022 heeft gewonnen bij de Grand Prix Content Marketing.

Reviews

Niek Jurjens

De Deep dive Video Marketing van Emerce Academy  gaf mij nieuwe, interessante en verfrissende inzichten om onze strategie op het gebied videomarketing naar een volgend niveau te tillen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager