-

Start-ups: over ideeën en eenhoorns

Innovatie en nieuwe ideeën zijn altijd al van cruciaal belang geweest voor de wereldeconomie. Maar wie zijn die bedrijfjes die vanuit het niets met verrassende ideeën razendsnel tot succesvolle ondernemingen uit kunnen groeien? Wat zijn deze start-ups waard en welke geldschieters zitten erachter? Deze infographic presenteert 27 feiten over techstarters en investeerders. Of: hoe Airbnb de wereld veranderde en wat een maand lang naakt werken op kantoor opleverde.

Nog nooit en nergens kwamen start-ups zo snel op als op internet. Deze techondernemingen hebben van het begin af aan de hele wereld als hun natuurlijke werkterrein. En steeds sneller breken start-ups door tot de eenhoornclub, de starters die binnen no-time meer dan een miljard waard zijn. Maar wie zijn die starters, waar zitten ze, met wat voor ideeën zijn ze gekomen en wie stopt er geld in?

In deze infographic hebben wij 27 belangrijke, gekke en interessante feiten over techstarters verzameld. Wist jij dat Nigeria net zoveel starters heeft als Duitsland? En dat Oeganda het meest ondernemende land ter wereld is? Dat sowieso de top 5 meest ondernemende landen zich in de tropen bevinden?

Ook: de top 10 meest invloedrijke techstarters op internet en informatie over de eenhoornclub: hoeveel zijn de huidige eenhoorns waard, de laatste nieuwe en de potentieel toekomstige eenhoorns. Deze starters veranderden de wereld met bijzondere, soms rare ideeën die complete bedrijfssectoren op de kop zetten.

Zo werkte het hele kantoor bij het San Fransisco online magazine ‘The Bold Italic’ een maand lang naakt. Gevolg: een enorm gevoel van wederzijds vertrouwen op de werkvloer en een torenhoge productie. En wie bedenkt nou een bedrijf waar je eierleggende kippen, compleet met draagbare ren en voer kan huren. Rent the Chicken dus, met enorm succes.

Tenslotte een aantal feiten over de investeerders achter deze start-ups. Wat waren de top overnames, wat is Angel List en wie zijn de grote spelers daarop? Met deze infographic wordt het in één oogopslag duidelijk.

Om te bekijken, over na te denken, te delen. Om inspiratie op te doen voor aanstaande start-ups, investeerders en werkzoekenden.

Infographic_Startups_Dutch

*) Met dank aan dr-discount en FillUpMyLuggage voor de illustraties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond