-

De Bitcoin in 2016

Sinds de introductie van de Bitcoin heeft deze virtuele valuta zich een eigen plek veroverd in de tech-economie. Vooral de laatste drie jaar groeit het gebruik van de munt razendsnel. Bitcoins worden ook steeds meer gebruikt door durfinvesteerders in tech startups.

Sinds de introductie in 2009 en vooral de laatste drie jaar is de ontwikkeling van de Bitcoin stormachtig te noemen. Wisselkantoren kunnen inmiddels groeicijfers tot meer dan 80 procent overleggen. Veelzeggend is ook de positie in vergelijking met andere elektronische betaaldiensten. Bitcoin neemt inmiddels de derde positie in. Vergelijken we de groei echter met PayPal dan zien we stagnatie in de laatste tegen spectaculaire groei .

Bitcoin blijkt zeer aantrekkelijk voor durfinvesteerders in (vooral) tech startups. We zien dat er elk jaar in nieuwe landen geïnvesteerd wordt.

Waar kan je met de bitcoin terecht? De markt wordt steeds breder en is beslist niet meer beperkt tot tech of games. Opmerkelijke sectoren zijn onder andere voedsel, medische marihuana en edelmetalen. Ook non-profit organisatie als Wikipedia maken dankbaar gebruik van de bitcoin.

Het profiel van Bitcoin gebruikers laat een opvallend feit zien: meer dan 90 procent van de gebruikers is man. Hier is dus nog een groot onontgonnen terrein. Ook de Bitcoinmiljonairs is een mannenclub. Onder hen natuurlijk de onbekende, mysterieuze oprichter, Satoshi Nakamoto. Of misschien is dit een groep oprichters, niemand weet het.

Tot slot een korte blik op wat de toekomst bieden gaat: steeds meer bitcoins op straat, uit pinautomaten. Ook andere virtuele munten groeien goed in bitcoin’s schaduw. Regulering en hackers kunnen bedreigingen vormen, maar voorlopig is de bitcoin niet te stuiten.

Bitcoin-infographic_nieuws-en-trends-2016-drdiscount
Bron

Deel dit bericht

3 Reacties

mike

het zijn trouwens “hackers” en geen “hekkers”. maar voor de rest een mooi overzicht!

Op naar een koersdoel van 3600 euri!

Jeroen

Wat jammer dat de gebruike infographic 1 op 1 is (of lijkt te zijn) gejat van: http://intobitcoin.com/infographic-33-indicators-that-bitcoin-growth-isnt-slowing-down-in-2016-blockchain

Zonder bronvermelding! Boeh!

Bram

@Jeroen: De infographic waar jij naar refereert is gemaakt door bargainfox inderdaad. Dat is de zusterbedrijf van dr-discount die in UK opereert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond