-

Aangetekend kan nu ook per GPS

Is er een alternatief voor aangetekende post? Overnight pakketdienst Packs meent van wel. Die heeft in eerste instantie voor zijn wenskaartenklant Greetz een nieuwe dienst gelanceerd: MailPacks. Daarbij worden zendingen van brievenbusformaat via de GPS gevolgd en kan het pakketje zonder handtekening toch in de bus worden geduwd.

Met aanbellen en aftekenen is doorgaans veel tijd gemoeid, waardoor het aantal stops voor een koerier beperkt is. Bovendien blijkt niet iedereen op het bewuste tijdstip thuis te zijn. Maar wat als je kunt aantonen dat het pakketje wel degelijk bij het juiste adres is afgeleverd?

Packs is een vrij grote logistieke dienstverlener met een landelijk dekkend distributienetwerk van zelfstandig ondernemers en ruim 70 depots in de Benelux. Men specialiseert zich onder meer in het leveren van elektronische artikelen, verswaren en medische producten in opdracht van onder meer webshops. Sinds kort zijn daar zogenoemde Mailpacks bijgekomen. Oftewel bezorging per GPS.

De GPS plaatsbepaling is maximaal op enige meters nauwkeurig en geldt in elk geval bij Packs zelf als overtuigend bewijs dat de koerier ook daadwerkelijk in de straat en op het huisnummer is geweest waar de zending afgeleverd moest worden. Bij een brievenbusaflevering gaat de zending gewoon in de brievenbus en levert een druk op de knop van de scanner de afleverinformatie die vervolgens via Google Maps te controleren is. Daardoor kunnen MailPacks ook voordeliger zijn dan traditionele pakketzendingen die niet door de brievenbus afgeleverd kunnen worden, aldus het bedrijf.

Packs heeft de technologie in eigen huis ontwikkeld, in eerste instantie voor Greetz, dat steeds meer cadeaus verstuurt. Onder meer wordt de GPS techniek van Honeywell D 6000 scanners ingezet voor het verstrekken van Proof of Delivery (POD). Relaties krijgen via PacksOnline – het reeds bestaande online tracking en tracingpakket van Packs – een link die in Google Maps automatisch de locatie aangeeft van de aflevering.

Packs ziet het als een ‘tussenproduct’ voor aangetekende brievenpost en pakketjes. Voor banken, verzekeringsmaatschappijen, maasr ook zakelijke dienstverlening zoals het notariaat en de advocatuur. “Natuurlijk blijven er verzendingen waarvoor de ontvanger persoonlijk moet tekenen”, nuanceert directeur directeur Erik Verhagen in een gesprek met Emerce.

Packs hanteert voor MailPacks de gebruikelijke maximale brievenbus afmetingen van 38 x 26,5 x 3,2 cm en een MailPack mag maximaal 2 kilo wegen.

Packs

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond