-

Amazon wil bezorgen per octocopter

Aanvankelijk werd er lacherig over gedaan: de experimenten met mini-helikopers die bestellingen letterlijk op je stoep kunnen bezorgen. Maar nu heeft ook Amazon zijn eerste octocopters getoond in het programma 60 Minutes van CBS. Al moest Amazon topman Jeff Bezos meteen toegeven dat dit de eerstkomende vijf jaar nog geen realiteit zal zijn.

Technisch is het allemaal mogelijk en Bezos stelt zich een Prime Air-dienst voor, waarbij bestellingen binnen dertig minuten kunnen worden bezorgd. “Dit wordt net zo normaal als busjes die pakjes brengen”, vertelde Bezos.

De drone vliegt volledig zelfstandig, met behulp van GPS coördinaten, en kan volgens Bezos ongeveer 68 procent van alle bestellingen bezorgen. “We gaan er geen kajakken mee bezorgen”.

Amazon is niet de enige die interesse heeft voor bezorging per drone. Het bedrijf SF Express testte onlangs in de Zuid-Chinese stad Dongguan een drone die pakketjes van maximaal 3 kilo tot 100 meter de lucht in kan tillen. Afgelopen juni werd op Emerce nog geschreven over de DomiCopter. De mini-helikopter van Domino’s Pizza die bij wijze van test werd ingezet als logistieke noviteit. Een startup in Australië gaat leerboeken per drone naar klanten sturen in Sydney en omgeving.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is nog bezig met wetgeving rond drones, en Bezos houdt er zelf rekening mee dat het nog wel eens vijf jaar kan duren voordat het zover is. “We willen natuurlijk niet dat zo’n ding per abuis op je hoofd terechtkomt. Daar moeten we nog aan werken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond