-

Amazon lanceert 3D gamehosting

Amazon Web Services stelt zijn cloudomgeving voortaan open voor ontwikkelaars van rekenintensieve 3D games en interactieve HD-applicaties. De nieuwe dienst heet AppStream en maakt een einde aan gamedownloads.

Ontwikkelaars kunnen met de nieuwe dienst complexe apps schrijven die op simpele apparaten kunnen draaien, maar niet beperkt worden door de (geringe) processorkracht. Dat kunnen smartphones zijn, maar ook televisies of desktop computers.

Nu games en andere applicaties steeds omvangrijker worden, moeten steeds grotere bestanden worden gedownload, ook als de gebruiker alleen maar even wil kijken of de game iets voor hem is. Maar met de huidige breedbandsnelheden is dat eigenlijk niet meer nodig. Net als een film bij Netflix of andere videodiensten, kun je games ook streamen.

Op zich zijn hostingdiensten voor games natuurlijk niet nieuw. Er zijn tal van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) aanbieders die iets dergelijks hebben, bijvoorbeeld Google, Microsoft en Rackspace, of kleinere spelers als Numecent en Otoy. Nieuw is dat nu dat zeer rekenintensieve games kunnen worden gestreamed, zonder de inzet van virtuele machines.

AppStream kan applicaties streamen naar FireOS, Android, iOS, MacOSX en Windows. De dienst herkent aan de SDK versie voor welke systeemsoftware de toepassing is gemaakt. Uiteraard wordt ook het gebruik van controllers ondersteund.

Een speciale handleiding over AppStream is hier te vinden, de dienst is hier uit te proberen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond