-

‘Amazon mikt op dagbezorgingen’

Amazon breidt flink uit met same day-delivery, oftewel bezorgen binnen een werkdag. Marc Wulfraat, oprichter van logistiek adviseur MWPVL, denkt dat volgend jaar al vijftien procent van de Amerikaanse consumenten kunnen profiteren van deze diensten.

Amazon levert de dienst op dit moment vooral in dichtbevolkte steden als New York, Chicago, Boston, Philadelphia, Washington, D.C., Phoenix, Seattle, Baltimore, Las Vegas, Indianapolis en San Bernardino. Wulfraat constateert dat ‘dagbezorgingen’ steeds belangrijker worden voor Amerikaanse consumenten en Amazon wil uiteindelijk dan ook de veertig grootste steden op deze manier bedienen.

In een mail aan aandeelhouders liet Amazon CEO Jeff Bezos een dezer dagen weten dat Amazon flink gaat investeren in snel bezorgen, en daartoe behoren in de toekomst ook drones. Recentelijk werd ook een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse Posterijen voor het bezorgen op zondag in New York en Los Angeles.

Het is de enige manier voor Amazon om de concurrentie bij te blijven, nu het bedrijf in steeds meer Amerikaanse staten BTW moet betalen en dus niet altijd meer op prijs kan concurreren.

Wulfraat denkt dat Amazon een lastige tijd tegemoet gaat. Bezorgen binnen een dag is duur, zelfs al betalen consumenten een extra bedrag voor de snelle bezorging. Wil het in de genoemde veertig steden kunnen bezorgen, dan moeten er nog 11 distributiecentra bij komen.

De adviseur denkt niet dat verswinkel AmazonFresh een grote rol gaat spelen in de distributieplannen van Amazon. Deze dienst beperkt zich nu nog tot Seattle, Los Angeles en San Francisco, maar Amazon lijkt geen haast te hebben met uitbreiden. Een grootschalige uitrol zou nog wel eens tien jaar op zich kunnen laten wachten. Het is een spel van hoge volumes en extreem kleine marges. stelt hij.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond