-

België krijgt primeur van seqr-betaalapp

De Belgische bpost bank heeft de digitale achterstand aardig ingelopen. Naast een bankapp introduceert de bank volgend jaar nieuwe betaalmethode, waarmee klanten ook bij McDonalds kunnen betalen.

Bpost bank, de vierde bank in Belgie, werd opgericht in september 1995. De bank is, net als de Postbank in Nederland, ooit voortgekomen uit de staatsposterijen. De postbezorger heeft nog steeds belang van vijftig procent in de bank, de andere helft is van BNP Paribas Fortis. bpost bank beheert momenteel voor meer dan 10 miljard euro aan activa voor rekening van meer dan 1,1 miljoen klanten.

Digitaal liep de bank tot nu toe niet bepaald voorop. Pas in januari lanceert de bank eindelijk de MOBILEbanking app voor smartphones en tablets (via App Store en Google Play). Daarmee kunnen klanten hun reguliere bankzaken regelen, zoals storten en opnemen.

Volgend voorjaar lanceert bpost een echter een Benelux primeur: klanten kunnen dan gebruikmaken van de Zweedse mobiel betalingsapp Seqr (spreek uit als secure). Daarmee kunnen zij een QR-code op de kassa’s van de partner-verkooppunten scannen. Dat kan via WiFi of 3G. Als de smartphone beschikt over NFC-technologie, volstaat het om het toestel in de buurt van de code te plaatsen. Wel is het noodzakelijk om een pincode in te voeren.

In het begin zal de betaalapp alleen gebruikt kunnen worden in 67 Belgische filialen van McDonalds, maar het is de bedoeling dat het aantal partners groeit. Daarmee is bpost een van de eerste banken in de Benelux met een buitenlandse betaalapp. Daar waar Nederlandse banken inzetten op de integratie van Mobiel iDEAL in hun bankenapps, lijken Belgische banken vooral te kiezen voor mobiele portemonnees. BNP Paribas Fortis lanceert samen met Belgacom de Mobile Wallet, waarmee Belgische klanten met een smartphone ‘in app’ kunnen betalen zonder kaartlezer. Naast mobiele betaling kan het platform onder meer worden gebruikt voor virtuele toegangskaartjes, e-coupons en loyaliteitsprogramma’s.

België wordt overigens het zevende land waarin Seamless haar app Seqr lanceert. Dat gebeurde eerder al in Zweden, Noorwegen, Finland, Koeweit en Roemenië. Desgevraagd laat het bedrijf aan Emerce weten dat men een grote uitrol in Europa voor ogen heeft, maar dat men daar niet op vooruit kan lopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond