-

Binnenkort de eerste bitcoin smartcard?

2013 was zeer beslist het jaar van de bitcoins, met een koers die onlangs tot boven de 1000 dollar uitsteeg. Maar praktisch is het allemaal nog behelpen. Enkele webwinkels zeggen bitcoins te accepteren, maar de gemiddelde consument weet er niet eens aan te komen.

Een Britse startup Bluenio is in elk geval van plan om in maart een eerste bitcoin betaalkaart op de markt te brengen die werkt met de iPhone.

Bluenio is het bedrijf achter de nio Card, een Bluetooth Kickstarterproject dat als doel heeft om diefstal van bankkaarten en andere waardevolle spullen tegen te gaan. De 44 millimeter dunne nio Card is een echte bankkaart, maar eentje die draadloos is gekoppeld aan je smartphone. Wanneer men de kaart verliest, wordt de verbinding automatisch verbroken en is de kaart niet te gebruiken. Je kunt ook elektrische labels aan waardevolle spullen koppelen, zoals sleutels. Mocht je die vergeten, dan gaat er een alarm af.

Dan zijn er nog wat extra’s zoals 2 GB aan beveiligde opslag en een fitness tracker, waarvoor een aparte app is ontwikkeld. Derden kunnen met behulp van een SDK toepassingen voor de kaart ontwikkelen.

De kaart moet uiteindelijk alle bestaande bankkaarten vervangen, maar zover is het nog niet. Bluenio is nog volop in gesprek met banken en er is nog geen contract getekend. Wellicht ook om die reden wordt de kaart straks geschikt gemaakt voor bitcoinbetalingen.  Dan is er gelijk een nuttige toepassing, want betalen met bitcoins in de fysieke wereld is nog erg lastig. In combinatie met Android telefoons kan NFC worden benut voor draadloos betalen.

Op papier klinkt dit allemaal mooi, maar als retailers niet zijn ingericht voor betalingen met de nio Card, kan het nog lang duren voordat dit soort betalingen mogelijk wordt.

Deel dit bericht

1 Reacties

wis

Dus als je overvallen wordt en de overvaller gaat er vandoor met je bankpas, dan weet hij door middel van een alarm dat hij je telefoon vergeten is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond