-

De goedkeuring van de spot ETF: hoe hoog kan Bitcoin stijgen?

In de nasleep van een turbulente week waarin Bitcoin worstelde om boven de 60.000 dollar te stijgen, werpt de goedkeuring van de spot ETF voor Bitcoin een scherp licht op de toekomst van deze digitale valuta. Terwijl de markt nog steeds herstelt van de recente neerwaartse trend, rijst de vraag: hoe hoog zal Bitcoin stijgen na zijn ETF Rally?

Met de recente goedkeuring van de spot ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) en de halvering van Bitcoin, staan we voor een cruciaal moment in de geschiedenis van deze cryptocurrency. Deze ontwikkelingen openen deuren voor institutionele investeerders en bieden een meer gereguleerde toegang tot Bitcoin. Maar temidden van deze nieuwe ontwikkelingen blijft de prijs van Bitcoin onzeker. Laten we eens dieper ingaan op wat de toekomst mogelijk in petto heeft voor ’s werelds meest bekende cryptocurrency.

Toekomstige prijsbewegingen

Hoewel Bitcoin al een indrukwekkende rally heeft doorgemaakt na de goedkeuring van de spot ETF, blijft de vraag hangen: hoe hoog zal Bitcoin gaan? De toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de vraag van institutionele investeerders, macro-economische omstandigheden en technische indicatoren.

Analisten denken dat Bitcoin de komende 1-2 maanden ongeveer dezelfde prijs zal behouden, handelend binnen een bereik met schommelingen van $10.000 aan beide zijden. Ze geloven dat dit komt doordat er op korte termijn geen grote veranderingen in de economie zullen zijn. Desalniettemin geloven analisten ook dat het recente halverings-evenement een positief effect zal hebben op de prijs later.

In de laatste analyse van Rekt Capital zei een prominente crypto-analist dat de eerder voorspelde “Danger Zone” na de recente halvering van Bitcoin is gerealiseerd. Hij merkte op dat het gedrag van Bitcoin overeenkomt met wat er gebeurde in 2016, tijdens een vergelijkbare fase in de marktcyclus.

Specifiek zei Rekt Capital dat Bitcoin recentelijk onder de Re-Accumulation Range Low is gezakt, een patroon dat doet denken aan wat er in 2016 gebeurde. Destijds bedroeg de afwijking ongeveer -17 procent, terwijl die dit keer, in 2024, tot nu toe -6 procent bedraagt. Dit suggereert een minder ernstige neerwaartse beweging vergeleken met de vorige cyclus, wat wijst op een potentieel minder risicovol scenario voor Bitcoin in de huidige marktcyclus.

Maxim Manturov, Hoofd van Investment Research bij de broker Freedom Finance Europe, zegt het volgende:
“Gezien de recente stijging van de waarde van Bitcoin en de verwachting dat deze zijn recordhoogte zal doorbreken, vereist de beslissing om in Bitcoin te investeren een grondig begrip van de marktdynamiek en de risico’s die ermee gepaard gaan. Bitcoin heeft in de loop der tijd aanzienlijke groei laten zien, zelfs voor degenen die op het hoogtepunt kochten. Het is echter zeer belangrijk om te beseffen dat het verleden geen garantie biedt voor toekomstige rendementen. De cryptocurrency-markt staat bekend om zijn volatiliteit en prijzen kunnen snel fluctueren.

Afgelopen halveringsevenement heeft voor veel optimisme gezorgd onder investeerders en leidt vaak tot een stijging van de prijs van Bitcoin. Een halvering vindt ongeveer elke vier jaar plaats, in 2020, 2016 en 2012. In de twaalf maanden na de vorige drie halveringen steeg Bitcoin met 8069 procent, 284 procent en 559 procent. Dit evenement legt druk op het aanbod omdat het de snelheid vertraagt waarmee nieuwe bitcoins op de markt komen, en de halvering van dit jaar zal plaatsvinden op een moment dat de vraag sterk stijgt. Dit evenement, dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, suggereert dat de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd zal vertragen, wat mogelijk schaarste en vraag kan vergroten.”

Over de auteur: Dmytro Spilka is Oprichter en CEO bij Solvid.

Deel dit bericht

1 Reacties

Koen

halveringsevenement? Is dit door chat GPT geschreven ofzo?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond