-

Dit zijn de 5 Magento-trends van 2019

Het was een bewogen jaar voor Magento. Het bedrijf werd overgenomen door Adobe en is dus nu ‘An Adobe Company’. Daarnaast is eindelijk een einddatum genoemd tot wanneer Magento de eerste versie ondersteund wordt en is eindelijk de langverwachte 2.3 update uitgerold. Wat gaat er komend jaar gebeuren op het platform? 

1. Magento Cloud

Eind 2017 is Magento al begonnen met het uitrollen van Magento Cloud. En verwacht wordt dat in 2019 de ‘on premise’ optie steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen. Magento Cloud is een uitstekende optie als je alle diensten bij één aanbieder wilt hebben tegen een concurrerende prijs.

Kies je voor Magento Cloud dan kies je onder andere voor Fastly, New Relic, Blackfire en hosting van Amazon Web Services. Daarnaast heb je toegang tot de Magento Commerce versie inclusief de B2B suite en kun je al je data verzamelen in de Magento Business Intelligence tool.

Het grootste voordeel van de Magento Cloud, naast het feit dat je één contactpersoon hebt, is toch wel dat het releasen van nieuwe code een stuk sneller en eenvoudiger gaat. Daarnaast krijg je vanuit Magento diverse hulptroepen die meehelpen met het opzetten van de omgevingen en meedenken om van jouw e-commerce platform een succes te maken.

2. Integratie Amazon

Amazon behoeft geen introductie meer. Met onder andere een marktaandeel van 44 procent van alle online verkopen in de Verenigde staten is Amazon inmiddels niet meer weg te denken. In Nederland is de impact vanuit Amazon misschien iets minder, maar na het laatste Black Friday-geweld zie je dat ook Nederland langzaamaan de webshop steeds beter begint te vinden.

Inmiddels verkoopt zestig procent van de wereldwijde Magento-webshops via Amazon. Staat Amazon nog niet tussen je verkoopkanalen? Dan is 2019 het beste jaar om daar mee te beginnen. In het eerste helft van 2019 zal Magento namelijk een integratie introduceren waarmee je alle Amazon-verkopen kan beheren via het Magento Dashboard. Door middel van het native ‘Magento Sales Channel’ kun je de complete catalogus naadloos integreren met Amazon. Daarnaast kun je alle productvermeldingen, orders, prijzen en SKU-wijzigingen direct doorvoeren vanuit het Magento Dashboard.

Doordat er nu een directe koppeling kan plaatsvinden heb je ook toegang tot complete rapporten waardoor je betere beslissingen kan maken. Vanzelfsprekend is er een voorraad synchronisatie, kun je alle orders terug vinden in de backend en blijf je de keuze hebben om bepaalde producten te verzenden via de fulfillment van Amazon.

3. Integratie Google Ads

Aan het begin van het jaar was er ineens grote paniek onder de Magento webshop beheerders. Magento gaf aan te stoppen met de Google Shopping-integratie. Gelukkig was de paniek ongegrond. Magento zou inderdaad stoppen met de integratie maar -zo gaf Magento aan- erg weinig merchants maakten gebruik van de integratie.

In 2019 maakt Magento het goed met de introductie van het ‘Magento Advertising Channel’. Als je momenteel wil adverteren op Google shopping zul je eerst een feed door moeten sturen naar het Google Merchant center. Om überhaupt de feed goed naar GMC te krijgen is soms hogere wiskunde. Op het moment dat alles in het Merchant Center staat begint het pas echt! De catalogus moet up to date blijven, prijzen moeten direct na aanpassing in de backend van Magento door worden gegeven aan Google Shopping en producten die uit voorraad zijn moeten direct uit de feed gehaald worden en de bijpassende advertentie moet worden stopgezet.

Een heel gedoe, maar met de nieuwe Magento Advertising Channel tot het verleden behoort. Samen met Google heeft Magento een native functie ontwikkeld waarmee je in de Magento backend het onderhoud kan uitvoeren. Er is geen feed richting de Google Merchant Center meer nodig en alle aanpassingen kun je in de backend doorvoeren. Is er een prijswijziging geweest? Dan kun je deze automatisch doorvoeren richting Google zodat je advertenties altijd up to date zijn. Daarnaast zal het in 2019 ook mogelijk worden om via Magento gebruik te maken van de ‘Google Smart Shopping Campaigns’.

4. Adobe Experience Cloud

Door de overname van Magento door Adobe zullen er steeds meer Adobe oplossingen geschikt worden (gemaakt) voor Magento. Een van deze oplossingen is de Adobe Experience Cloud (AEC). De verwachting is dat in 2019 hier meer aandacht aan zal worden gegeven. Dit zal in samenwerking zijn met de verdere uitrol van Magento Cloud.

Magento maakt inmiddels al deel uit van het Adobe Experience Cloud. Maar het omvat nog meer! Feitelijk kun je Adobe Experience Cloud zien als een verzamelnaam voor allerlei oplossingen op het gebied van Marketing, Analytics en E-commerce. Sinds kort is daar zelfs een B2B oplossing bijgekomen.

De AEC bestaat al langer maar de integratie met Magento zal in 2019 nog meer worden uitgelicht.

5. Progressive Web Apps

Inmiddels is er genoeg geschreven over PWA. Het is duidelijk dat de Progressive Web Apps enorm belangrijk worden en misschien wel het gehele e-commercelandschap op z’n kop gaan zetten. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van ontdekken, ervaren en het vinden van de juiste aanpak betreft PWA. We zien dat veel webshops de PWA versie van de shop direct meenemen bij de overstap naar Magento 2. De verwachting is dan ook dat in 2019 steeds meer webshops direct live gaan met een PWA versie of dat direct oppakken na livegang.

Er staat op Magentogebied dus genoeg op stapel in 2019. Magento wordt steeds meer een compleet platform waarbij klanten succes voorop staat. Ik ben erg enthousiast over het komende jaar, het gaat in ieder geval voldoende kansen bieden aan de Magento merchants om te kunnen groeien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond