-

Dit zijn de reistrends volgens Pinterest

Pinterest zet zoals elk jaar de trends die uit het zoekgedrag van gebruikers naar voren komen op een rijtje. Dit zijn de verwachtingen voor de categorie reizen.

Busreizen worden populairder

Of het een dagexcursie is of de reis van Caracas naar Patagonië, prijsbewuste reizigers nemen de bus. De zoekopdrachten voor reizen per bus zijn met 32 procent gestegen.

Hot springs zijn hot

Ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen wordt steeds populairder bij vakantiegangers, of die bron zich nu bij een luxe resort bevindt of in de natuur. Er wordt 32 procent vaker op gezocht.

Ruïne-toerisme

De overbekende koninklijke attracties als Versailles worden verruild voor minder bekende kastelen. Pinterest signaleert een plus van 142 procent in de zoekopdrachten voor verlaten kastelen.

Onbewoond eiland

Het verlangen nieuwe dingen te ontdekken blijkt ook uit de zoekopdrachten voor eilandbestemmingen. Er is een plus te zien voor de zoekterm ‘minder bekende eilanden’ van 179 procent. 

Op fietse

Het zal elke Nederlander goed doen: fietstours zitten in de lift. Er wordt 64 procent vaker op fietsexcursies gezocht.

Bestemming onbekend

In Nederland heeft SRPRS.me de markt van de verrassingsreis stevig in handen. Op Pinterest kan deze manier van reizen op meer belangstelling rekenen. Het aantal zoekopdrachten met de term ‘verrassingsbestemming’ is met 192 procent gestegen.

 Kleinsteeds

Ook als het gaat om stedentrips signaleert Pinterest een verlangen naar minder drukte. De zoekterm ‘reizen naar kleine steden’ wordt maar liefst 276 procent vaker gebruikt.

Duurzaam reizen

De gebruikers van Pinterest vinden het steeds belangrijker dat hun plezierreisjes zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. De zoekopdracht ‘zero waste travel’ noteert een plus van 74 procent.

Weg in de herfst

De herfst is niet het populairste seizoen om in te reizen maar het is bezig aan een inhaalslag. De verkleurende blaadjes zijn hier debet aan. Volgens Pinterest zijn er 94 procent meer zoekopdrachten voor ‘herfstlandschappen’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond