-

Drie trends in smart security en wat dit betekent voor storage

De traditionele, statische beveiligingscamera is op zijn retour: smart security is de toekomst. Dankzij AI en smart video groeit beveiliging naar realtime video-analyse, met meer inzichten uit beveiligingsvideo’s.

Het vastleggen, verzamelen en analyseren van gegevens met een hogere resolutie door deze always-on-systemen vergt wel een andere kijk op storage en data-infrastructuren. De drietal belangrijkste trends in smart security en het effect op storage op een rij. 

1. AI camera’s & microSD

AI camera’s doen méér dan slechts het vastleggen van beelden: ze matchen patronen en focussen op specifieke zones of bewegingen. De rijke videogegevens kunnen in realtime geanalyseerd worden en leveren veel waardevolle informatie op. Camera’s kunnen nu winkeldiefstal in realtime identificeren en de gewoonten van klanten analyseren. Welke soorten klanten komen bijvoorbeeld een winkel binnen en naar welke gangpaden gaan ze? Deze nieuwe inzichten zijn enorme kansen voor winkeliers om meer winstgevende winkelervaringen te creëren.

Opslag nodig

Om dit te kunnen, hebben smart security camera’s opslag zoals een microSD kaart in het apparaat zelf nodig. 

Ten eerste omdat de camera een stukje buffer opslag nodig heeft voor het vastleggen van gedetailleerde gegevens in high-definition zoals 4K, en straks 8K, om AI-gedreven mogelijkheden zoals patroonherkenning mogelijk te maken. 

De tweede reden voor opslag in de camera is dat dit dient als backup systeem. Slimme beveiligingscamera’s moeten 24/7 opnemen. Als de netwerkverbinding wegvalt, kan er geen video worden vastgelegd. Dit kan een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid. 

Continue werking

Een microSD kaart in de camera garandeert de continue werking ervan. Ook kunnen AI-gedreven softwaretools ontbrekende gegevensstromen ‘patchen’ met de inhoud die op de SD-kaart is vastgelegd. Zo kan de videostream alsnog chronologisch worden bekeken zonder hiaten in de inhoud. MicroSD-kaarten speciaal voor beveiligingscamera’s zijn duurzaam, vochtbestendig en kunnen temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius weerstaan. Dankzij een functie voor het bewaken van de kaartstatus geeft de kaart een melding wanneer opslagonderhoud moet plaatsvinden, wat een hoop ellende kan voorkomen.

2. Van standaard IP video naar UHD/4K en 8K

AI-gedreven toepassingen en mogelijkheden, zoals patroonherkenning, zijn afhankelijk van high-definition resoluties zoals 4K, ook wel bekend als Ultra High Definition (UHD). In vergelijking met HD heeft 4K-video veel hogere opslagvereisten. 4K-video heeft bijvoorbeeld vier keer het aantal pixels als HD-video en genereert 5,7x meer bits in vergelijking met 1080 pixel video. Met de ontwikkeling van 8K video zal dat verder toenemen.  

Nieuwe eisen

Deze grotere videobestanden stellen nieuwe eisen aan opslag. Niet alle organisaties zijn zich er echter van bewust dat een camera-upgrade ook betekent dat er rekening gehouden moet worden met storage – en mogelijk een aanpassing van de data-infrastructuur. Ze baseren de benodigde opslagcapaciteit op de standaardresolutie en niet op UHD-kwaliteit. Met als gevolg dat opslagschijven eerder vol raken of zelfs kapot gaan. 

3. Video analytics in slimme steden en fabrieken

Informatietechnologie en het internet der dingen worden steeds meer gebruikt voor beheer en bestuur van slimme steden en slimme fabrieken. Dit omvat ook de inzet van slimme bewaking en video analytics. Moderne gebieden zoals een slimme fabriek vereisen high-definition, 360 graden slimme bewaking die alle activiteiten kan volgen. Naast het voor de hand liggende gebruik van camerabeelden voor beveiliging, kunnen slimme camera’s ook worden ingezet om bijvoorbeeld de efficiëntie van magazijnprocessen of de werking van een productlijn te helpen analyseren.

Live analyse

Deze extra technologische eisen vereisen een grote hoeveelheid data en opslag van deze beelden is natuurlijk van het grootste belang. Filmen is echter niet alleen het continu schrijven van data, in een smart security systeem vindt live analyse plaats, dus wordt van de harde schijf verwacht dat deze 24/7 opneemt en tegelijk leest. Harde schijven die speciaal ontworpen zijn voor de extreem hoge eisen van dag en nacht functionerende beveiligingssystemen met hoge resolutie hebben een andere firmware die beter geschikt is voor video-analyse. Deze enterprise harde schijven bieden meer balans tussen lezen en schrijven tegelijk.

Werkbelastingen

Daarnaast speelt de jaarlijkse werkbelasting – hoeveel leesopdrachten en hoeveel schrijfopdrachten een schijf aankan – van de harde schijf mee. Enterprise harde schijven zijn speciaal gebouwd om bepaalde werkbelastingen aan te kunnen. Deze schijven kunnen een werkbelasting tot 550 TB per jaar aan, waar de maximale werkbelasting voor andere harde schijven zo’n drie keer lager ligt. Als de werkbelasting hoger ligt dan de maximale werkbelasting die een schijf aankan, zal de betrouwbaarheid van de schijf afnemen en de kans op fouten toenemen. 

Toekomst

De traditionele beveiligingscamera is een betrouwbare dienaar geweest, maar smart security heeft de toekomst. De genoemde trends verhogen het belang van beveiligingsmonitoring, wat betekent dat bedrijven ervoor moeten worden dat ze over een ondersteunende gegevensinfrastructuur beschikken om te profiteren van de mogelijkheden van slimme beveiliging en de betrouwbare werking van slimme camera’s te garanderen.

Over de auteur: Barber Brinkman is senior business development manager EMEAi bij Western Digital.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond