-

Een duik in de Computable 100 en Nederlands meest succesvolle techbedrijven

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. In deze aflevering een duik in de financiële wereld van Nederlandse techbedrijven en de Computable 100.

Als techondernemer en gastheer van Tech M&A Insider is het mijn missie om je te voorzien van de essentiële kennis en inzichten die je nodig hebt voor een succesvolle exit van je tech- of softwarebedrijf. In de nieuwste aflevering, die volledig is gewijd aan de Computable 100, gaan we dieper in op de financiële wereld van techbedrijven.

Het belang van de Computable 100 financieel

De Computable 100 financieel is een leidende lijst van Nederlandse techbedrijven die jaarlijks wordt samengesteld op basis van financiële prestaties en andere cruciale KPI’s. In deze aflevering deel ik de microfoon met Randy de Visser en Ramon Schuitevoerder van Corporate Finance International, die hun expertise over de financiële wereld van techbedrijven delen. We bespreken opvallende nieuwe binnenkomers in de lijst en natuurlijk de top 10 van Nederlandse techbedrijven. Belangrijker nog, we analyseren wat deze bedrijven anders doen dan ‘de rest’ en wat we van ze kunnen leren.

Welke innovatieve oplossingen en strategieën hebben hen naar de top van de lijst gebracht? Welke trends zullen we waarschijnlijk in de komende jaren vaker zien bij de top onder de techbedrijven? Zoals mijn gasten benadrukken, vertellen getallen hun eigen verhaal. Maar er zijn meer factoren die bepalen welke techbedrijven een plekje veroveren in de top 100. Zo bespreken we onder andere een techbedrijf dat zich volledig richt op een super niche (of micro vertical) en dat héél succesvol doet.

Actueel technieuws en luisteraarsvraag

In deze aflevering wordt ook het laatste technieuws besproken door Sander Hulsman. Hij heeft het over zorgwekkende signalen rond de overname van VMware, een nieuwe afsplitsing bij Visma en een strategische zet van Holland Capital met Emixa. Daarnaast nemen we ook de opkomst van hyperautomatisering onder de loep en beantwoorden we een luisteraarsvraag over de buy-&-build-strategie.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond