-

Emerce eHome & Deco: De opkomst van Home Automation

De markt voor Home Automation groeit de komende jaren explosief. Connected lampen zoals Philips Hue en online thermostaten als de ThermoSmart en Nest zijn vaak de eerste ervaringen met Home Automation die consumenten hebben. Wat is de toekomst van deze markt en hoe gaat die zich ontwikkelen? Hans Kouwenhoven van ThermoSmart neemt je mee naar de toekomst van Home Automation op Emerce eHome & Deco komende donderdag.

De Nest kennen we inmiddels allemaal, maar ruim een jaar geleden kwam er een Nederlandse variant bij: ThermoSmart lanceerde toen zijm slimme Wi-Fi thermostaat (250 euro) tijdens De Dwaze Dagen in de Bijenkorf.

ThermoSmart is een jonge Nederlandse start-up ondersteund door Stichting kiEMT. De hardware is eenvoudig te bedienen en blijft je eigendom na aankoop. Het gebruik van de ThermoSmart webportal en apps is verder gratis.

Net als Nest wil ThermoSmart nadrukkelijk onderdeel worden van Internet  of Things, waarbij samenwerking essentieel is. ThermoSmart Gets Connected staat centraal in de filosofie van het bedrijf: open, voor iedereen, transparant en schaalbaar.

IoT wordt steeds populairder. Gartner voorspelt dat 26 miljard apparaten in 2020 verbonden zijn met het internet. Een gemiddeld huishouden heeft anno 2015 twintig online apparaten. Volgens het onderzoek zal dit in 2020 hetzelfde huishouden rond de 500 apparaten op het internet hebben aangesloten.

Kouwenhoven: ‘Er gebeurt veel op het vlak van Internet of Things. Grote bedrijven als Samsung en Apple roeren zich. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was het een groot onderwerp. Volgens ons speelt de concurrentiestrijd zich echter niet af tussen hardwareleveranciers, maar tussen de leveranciers van de ‘tussenlaag’ – de hard- en software die apparaten met elkaar via internet laat communiceren’.

De inmiddels gelanceerde Publieke API stelt ontwikkelaars in staat het gedrag van de ThermoSmart te beïnvloeden en de data te gebruiken. Uiteraard alleen als de eigenaar dat wil en toestemming geeft. Op dit moment is bijvoorbeeld SmartAlarm gekoppeld waardoor de ThermoSmart naar een lagere temperatuur schakelt als de alarminstallatie wordt ingeschakeld.

Het Gets Connected concept bestaat onder meer uit een Marktplaats, waarop consumenten applicaties kunnen downloaden en aanbieders hun product kunnen aanbieden. ThermoSmart verwacht dat de meeste applicaties gratis zullen zijn maar andere aanbieders een vergoeding zullen vragen voor hun product.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond