-

Flexibele contracten: extra uitdaging om werknemers te binden

Het zal je niet zijn ontgaan dat per 1 januari volgend jaar de wet rond ontslag verandert. De versoepeling van het ontslagrecht is bedoeld om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om werknemers in vaste dienst te nemen. De nieuwe ontslaggrond in de Wet Arbeidsmarkt in Balans heet de i-grond: Waar bedrijven nu nog veel flexibele medewerkers inhuren, is het de bedoeling dat volgend jaar bedrijven eerder geneigd zullen zijn ze in vaste dienst te nemen. Maar de hoop dat medewerkers hierdoor meer zekerheid zullen krijgen, lijkt me ongegrond. 

In de crisis, toen het niet zo goed ging met de bedrijven in Nederland, wilden ze liever arbeidskrachten flexibel inzetten, omdat er niet voldoende werk was om ze continu aan de slag te houden, en omdat het duur is om vaste medewerkers te laten duimendraaien. Veel vaste medewerkers zijn toen ontslagen en vervolgens zzp’er geworden, waarbij een wereld ontstond van ‘moderne mensenhandel’; mensen worden op een payroll van een uitzendorganisatie gezet. Een Angelsaksisch model, waarbij mensen min of meer evenveel rechtsbescherming genieten als een wegwerpproduct.

Inmiddels gaat het goed met het bedrijfsleven in Nederland en nu wordt de onderlinge concurrentiestrijd aangehaald als excuus om het Angelsaksische model aan te houden. Bovendien merken medewerkers jammer genoeg nog weinig van het goede economische klimaat; hun koopkracht is niet tot nauwelijks omhoog gegaan en nu wordt er dus ook aan hun zekerheden van een vaste baan getornd; het wordt immers makkelijker voor bedrijven mensen te ontslaan en dit zorgt voor meer onzekerheid. En laat zekerheid nu net een van de meest belangrijke basisbehoeften van mensen zijn. 

Zekerheid is belangrijke basisbehoefte mens

Ieder mens heeft een aantal basisbehoeften, maar elke persoon hecht in een andere mate aan elk van deze basisbehoeften: zekerheid, afwisseling, significantie, connectie, persoonlijke groei, en het leveren van een bijdrage. Vooral zekerheid en significantie zijn voor veel mensen de belangrijkste basisbehoeften uit dit rijtje.

De overheid en bedrijven onderschatten de basisbehoefte zekerheid, blijkt wel uit het feit dat er nu bij wet getornd wordt aan de zekerheid van een vaste baan. 

Bedrijven zouden minder korte termijn en meer lange termijn moeten denken. Dan zouden ze zich realiseren dat uit een contract dat niet zomaar kan worden opgezegd, commitment van de werkgever spreekt. En dat leidt tot meer betrokken medewerkers. 

Betrokken medewerkers

Medewerkers presteren optimaal als ze zowel betrokken als bevlogen zijn. Trots speelt hierbij een belangrijke rol; trots op het bedrijf waarvoor je werkt en het werk dat je doet.  Minder betrokken medewerkers zijn veelal ook minder bevlogen en zijn bijvoorbeeld vaker ziek. Bij flexwerkers is de betrokkenheid sowieso significant lager dan bij vaste medewerkers. Het maakt de zzp’er niet zoveel uit voor wie hij een klus doet, net zoals het de werkgever niet zoveel uitmaakt welke zzp’er voor hem de klus doet, anders had hij hem wel in vaste dienst genomen. De kwaliteit en productiviteit gaat bij een bedrijf met minder vaste medewerkers dan ook omlaag. Bovendien zullen er eerder personeelstekorten ontstaan, want mensen stappen eerder op als ze minder betrokken zijn. Bovendien is het niet goed voor de cultuur binnen een bedrijf als er links en rechts collega’s aan de kant worden gezet. 

Zo zie je dat een relatie, ook een werkrelatie, altijd een wisselwerking is. Of het versoepelen van het ontslagrecht een goed idee is, durf ik dan ook danig te betwijfelen. Behalve bij die werkgevers, die het oppakken als uitdaging om hun commitment aan werknemers te vergroten.

Over de auteur: Guido Heezen is oprichter van Effectory. Het bedrijft werkt met 200 professionals vanuit Amsterdam, Kaapstad en München aan het inzichtelijk maken van de feedback en ideeën van medewerkers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Ik de sector waar ik in werkzaam ben (enginering) merk ik totaal niks van losse contractjes en schimmige payroll/uitzend constructies….

Heeft ook wel met vraag en aanbod te maken hoe men je behandeld en wat men je aanbied denk ik…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond