-

FlyZoo Hotel: Fliggy’s visie op het hotel van de toekomst

Fliggy, het reismerk van Alibaba, heeft een hotel geopend in Hangzhou. Het 290 kamers tellende FlyZoo Hotel is een speeltuin voor het toepassen van nieuwe technologie, meldt Alibaba in een online blog.

Reizigers boeken hun verblijf in de mobiele app van FlyZoo, Daar kunnen ze ook aangeven op welke verdieping ze willen verblijven. Inchecken gaat voor buitenlandse gasten via een kiosken in de lobby. Chinezen kunnen via de app inchecken en rechtstreeks naar hun kamer gaan.

Gasten kunnen ervoor kiezen om gezichtsherkenning te gebruiken voor toegang in plaats van sleutels of keycards. Van toegang tot de lift tot de kamer gebeurt via de camera’s. FlyZoo gebruikt de foto’s die bij inchecken zijn genomen om te verifiëren of de bezoeker daadwerkelijk verblijft in het hotel.

Elke kamer is voorzien van de Tmall Genie-spraakassistent, waarmee gasten de temperatuur kunnen aanpassen, lampen, gordijnen en tv bedienen, muziek afspelen en eenvoudige vragen beantwoorden, zoals wat het wifi-wachtwoord is. Ook verzoekjes om water of andere kussens zijn mogelijk via Tmall Genie. Die worden dan bezorgd door een robot.

Bij het uitchecken kunnen reizigers gewoon vertrekken, zonder in de rij te hoeven staan bij een balie. Onpersoonlijk is het hotel volgens Fliggy niet – de medewerkers houden juist tijd over voor service aan de gasten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond