-

Gaan drones de inventaris bijhouden?

Vliegen er straks RFID drones door distributiecentra van pakweg bol.com of wehkamp? Dat zou zomaar eens kunnen. De eerste experimenten zijn al achter de rug.

De inventaris bijhouden van distributiecentra of winkels gebeurt tegenwoordig steeds vaker met RFID-lezers. Dat gaat veel sneller dan het handmatig invullen van inventarislijsten.

De volgende stap is om mensen geheel te vervangen door drones. Dat moment is dichterbij dan je zou denken. In 2014 speelde het bedrijf ADASA al met dat idee, maar tot op heden vliegen de drones nog niet.

Vliegen kunnen drones namelijk maar al te goed, maar tegelijk scannen is wel even wat lastiger. ADASA heeft naar verluidt een samenwerking gezocht met een extern bedrijf, gespecialiseerd in automatische navigatie en het vermijden van obstakels.

Op de ProMat beurs in Chicago en de MODEX beurs in Atlanta stond weer een andere onderneming PINC Solutions, bekend van de Yard Management Systems (YMS). Het heeft een vergunning van de FAA gekregen voor het testen van drones voor inventarisdoeleinden. Concrete oplossingen zijn er nog niet.

In de Verenigde Arabische Emiraten vliegt al daadwerkelijk een drone voor het lokaliseren van allerlei onderdelen, zoals staalmonsters, maar dat is nog wel in de open lucht. Het inventariseren gaat echter al wel heel wat sneller dan in het verleden het geval was: van negen minuten naar vier minuten. Het bedrijf achter deze technologie Exponent Technology Services profiteert overigens wel van de milde regelgeving ter plaatse. Met name in de VS is de inzet van drones aan strenge regels gebonden.

Buiten de VS werkt het Fraunhofer Instituut, het Duitse TNO, aan een drone inventaris-systeem. Bijzonder aan deze oplossing is dat de robots hun omgeving volledig zelfstandig in kaart kunnen brengen, zonder gestuurd te worden.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Philippe Van Dooren

Men staat al veel verder dan gewoon het ontwikkelen van de technologie. De Franse groep Geodis heeft een contract getekend met drone-ontwikkelaar Delta Drone om samen een geautomatiseerde inventaris uit te werken. Dat systeem gebruikt speciaal ontworpen drones. De eerste proeven in reële omstandigheden starten nog deze maand.
http://www.flows.be/nl/logistics/geodis-gaat-drones-inzetten-voor-inventaris-magazijnen

Tyler de Groot

Levert zeker veel op mocht dit helemaal doorbreken. Heb dit artikel gedeeld op onze website: http://bestedronekopen.nl/quadcopter-met-camera. Bedankt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond