-

Google Glass versnelt orderpicking

Active Ants claimt het enige fulfillmentbedrijf ter wereld te zijn dat Google Glass al productief inzet voor orderpicking in een werkende logistieke omgeving. Hiervoor werd zelfs een aparte orderpicking applicatie ontwikkeld. Uit de eerste testresultaten blijkt dat orderpicking met de Google Glass 15 procent sneller gaat en 12 procent minder fouten oplevert.

Active Ants is een e-fulfilment bedrijf gevestigd in Lopik dat werkt voor meer dan vijftig verschillende webwinkels zoals Freshcotton.nl, Girav.nl, Planetxl.nl, Supersmart.com en Vpro.nl.

Traditioneel gaan de orderpickers bij Active Ants rond met picklijsten waarop produkten, locaties en aantallen staan. Deze informatie wordt nu weergegeven op de Google Glass. Het grootste voordeel is dat de handen vrij zijn om de produkten uit de schappen te pakken. Daarnaast is het de stap naar een papierloze omgeving. Picklijsten hoeven niet meer worden geprint, afgetekend en ingebonden. Tijdswinst wordt vooral behaald doordat opdrachten direct naar de Google Glass worden verzonden en niet meer moeten worden geprint, opgehaald, daarna afgetekend en ingebonden.

Tot slot is er nog een voordeel. Doordat de opdrachten één voor één op de Glass verschijnen kunnen opdrachten niet door elkaar gehaald of vergeten worden. Bij de papieren orderpicklijst staan alle opdrachten onder elkaar en is de kans opdrachten te missen of door elkaar te halen groter.

Active Ants ontwikkelde alle intelligentie voor de zogenoemde procesflows in de Google Glass applicatie zelf, maar werkte samen met Raimo van der Klein van het bedrijf Glasseffect.

Volgens woordvoerder Jeroen Dekker was de oude methode bij Active Ants voor orderpicking vrij traditioneel. “We deden ook niets met hoofdtelefoons (hoorbare opdrachten), maar met Glass lopen we wel voorop. Ik heb gekeken wat anderen op dit gebied doen, maar het is vaak nog experimenteel.”

Dekker heeft nog maar twee brillen van Google. “Daar was niet makkelijk aan te komen, en ze zijn nu veel te duur, maar we verwachten dat de prijs tot enkele honderden dollars zullen zakken. Overigens willen we onze werknemers niet verplichten om ze te dragen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond