-

Hoe je je bedrijf kunt laten groeien? Verkoop wereldwijd via de winkels van Amazon

We hadden er al een tijdje op gewacht, maar sinds maart is Amazon met zijn retailtak en marktplaats beschikbaar voor consumenten in Nederland via Amazon.nl. Op 1 oktober organiseert Amazon zijn eerste virtuele Meet & Greet voor verkooppartners in Nederland. Tijdens deze conferentie laten countrymanager Roeland Donker en sprekers van het Amazon Marketplace-team de voordelen zien van verkopen via Amazon. Deelname aan deze virtuele Amazon-conferentie is gratis. De ochtend is gevuld met verschillende presentaties, interviews met verkooppartners en een Q&A-sessie met senior managers van Amazon. In de middag zijn er volop workshops, die zowel voor nieuwe als ervaren verkooppartners interessant zijn.

Amazon is er voor het mkb

De Amazon Marketplace ontstond in 1999 en staat op dit moment voor ongeveer zestig procent van Amazon’s totale fysieke verkoop van producten. Anno 2020 groeit het aantal verkopen via de Amazon Marketplace sneller dan Amazon’s eigen verkopen. Grote kansen voor het mkb, dus. Nederlandse én buitenlandse bedrijven die hun producten via Amazon.nl willen verkopen, kunnen zich aanmelden als partner op services.amazon.nl. Presenteer je producten en bereik meteen miljoenen klanten in heel de EU. In totaal zijn er meer dan driehonderd miljoen geregistreerde klantaccounts, gekoppeld aan een van de zeventien Amazon-winkels over de hele wereld. En het maakt niet uit of je verkoopt vanuit huis, of je een mkb’er bent, of je een fysieke winkel hebt of al een eigen webshop – verschillende verkoopkanalen aanbieden is essentieel om je bedrijf te laten groeien in deze onzekere tijden. Amazon heeft ook een van de meest geavanceerde fulfilment-netwerken ter wereld. Met het programma Fulfilment by Amazon (kortweg FBA) neemt Amazon jou als verkooppartner een zware last van je schouders: Amazon slaat je producten op in één of meerdere van onze fulfilmentcenters. We nemen dan ook het verpakken en verzenden van deze producten voor onze rekening én bieden klantenservice. Retourzendingen komen eveneens bij ons terecht. FBA kan jou als verkooppartner helpen je bedrijf te laten groeien, meer klanten te bereiken en producten in aanmerking te brengen voor Amazon Prime.

Breid je bedrijf uit tot over de landsgrenzen

Het Nederlandse Innr Lighting begon vier jaar geleden met verkopen via Amazon.co.uk. “Een experiment,” zegt Jeroen Dalderop, medeoprichter en CEO, “maar het werd al snel ons belangrijkste online verkoopkanaal. En inmiddels hebben we overal in de EU klanten, dankzij het pan-Europese Fulfilment by Amazon-programma. Eind vorig jaar namen we de volgende grote stap: smart Innr-verlichting exporteren naar de VS. Heel mooi, dat internationale miljoenenpubliek. Maar Amazon biedt ook iets anders: snelle en waardevolle feedback van klanten. Zo kunnen we onze producten en de presentatie daarvan nog verder verbeteren. Dit helpt ons heel snel te innoveren en we halen er veel leerpunten uit voor al onze verkooppartnerships.”

Meet & Greet voor verkooppartners 2020

Klinkt aantrekkelijk? Neem dan zeker een kijkje bij Amazon’s gratis virtuele event. Meld je nu aan en ontdek alles over hoe je met Amazon je bedrijf laat groeien. Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert – zelf ook ondernemer – is de host van de conferentie. Meer weten? Kijk dan op www.amazon.nl/partnerevent2020.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond