-

iBeacon volop gebruikt bij SAIL Amsterdam

Bij SAIL Amsterdam werden dit jaar volop iBeacons ingezet. 2,3 miljoen bezoekers werden op uiteenlopende manieren geïnformeerd over de passerende schepen. Het SAAS platform van inBeacon verwerkte alleen al 8,6 miljoen interacties.

In de afgelopen maanden zijn er steeds meer beacon netwerken uitgerold. Tijdens SAIL 2015 is onder meer gebruik gemaakt van de beacon netwerken van Sowifi, Exterion Media en de Amsterdam Beacon Mile. Hiernaast is een netwerk aangelegd op de Kop van Java Eiland en zijn tien tall-ships voorzien van long-range beacons.

De speciaal ontwikkelde long-range beacons met een bereik van meer dan 300 meter maakte het mogelijk om de 400.000 toeschouwers bij de SAIL-in Parade langs het Noordzeekanaal informatie te sturen over het schip dat op dat moment voorbij voer.

De SAIL 2015 app werd op meer dan 68.000 smartphones geïnstalleerd, waarvan 71 procent iOS. Op gemiddeld 47 procent van de telefoons stond Bluetooth aan.

Het dekkende iBeacon netwerk maakte het mogelijk om bezoekersstromen te meten. Hiermee is onder andere duidelijk geworden dat een relatief klein percentage bezoekers vanaf de Veemkade naar de de Kop van Java Eiland is gelopen.

SAIL 2015 was voor veel bezoekers een dagtrip, maar meer dan 30 procent heeft SAIL meerdere dagen bezocht. 48 provent van de toeschouwers van de SAIL-in parade is later nog een keer terug gekomen.

Uiteindelijk zijn er meer dan 71.000 notificaties verstuurd. Van deze notificaties was 73 procent informatief en 27 procent een promotionele boodschap.

Bijzonder was de impact van het signaal van een notificatie op het openen van een bericht. In sommige gevallen is de voor SAIL kenmerkende scheepsmisthoorn gebruikt als notificatie geluid in plaats van het standaard geluid van de smartphone. Uit A/B testen bleek dat het bericht met scheepshoorn 27 procent vaker is geopend.

178138-SAIL-2015-infographic-inBeacon-0f425e-original-1441665189

Deel dit bericht

1 Reactie

Richard Rossen

Interessant om te lezen, maar wordt deze informatie ook ergens voor gebruikt?
Ook zie ik staan dat de beacons informatie stuurden naar de toeschouwers. Ik had echter begrepen dat bluetooth beacons alleen een signaal konden versturen en verder geen informatie, hoe zit dat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond