-

Infographic: alles over de bitcoin revolutie

Klanten van DeOnlineDrogist.nl kunnen hun drogisterijartikelen per direct betalen met bitcoins. Daarmee is de webwinkel de tweede shop uit de webshopranglijst Twinkle 100 – na Thuisbezorgd – die het digitale geld accepteert.  Met de digitale munt zelf gaat het ook goed. Die is maandag voor het eerst (heel even) de waarde van negenhonderd dollar gepasseerd. Dat komt doordat verscheidene Amerikaanse toezichthouders in de Amerikaanse Senaat maandag hebben verklaard dat de bitcoin een legitiem financieel instrument is. Hoog tijd om je bij te praten over bitcoins.

bitcoins_v6_sorc

Deel dit bericht

6 Reacties

Remi van Beekum

Die ‘complex mathematical equations’ die ‘gesolved’ worden zijn die nog ergens nuttig voor? Of is dat puur een barrière zodat er niet te snel veel bitcoins bij komen?

Als ze niet nuttig zijn, betaal je zo’n bitcoin dus in feite via je energieleverancier met een enorme energierekening en een berg CO2 waar je u tegen zegt.

Dat is geen revolutie. Dat is terug naar de industriële revolutie.

Egbert van Keulen

Hoi Remi,

Lijkt me inderdaad een barriere om ze schaars te houden.

Kost inderdaad veel elektriciteit mits je dat deelt met de andere leden van je mining pool als je daar lid van bent.

Jan Libbenga

De algoritmes zijn inderdaad zo ontworpen dat er een beperkt aantal nieuwe bitcoins kunnen worden gegenereerd. Er komen er niet meer dan 21 miljoen. Het ‘mijnen’ van bitcoins is nu eigenlijk al niet meer te doen, je hebt er een netwerk van computers voor nodig.

Rutger van Zuidam

Het energieverbruik hangt sterk samen met de chips die gebruikt worden. Zo gebruiken de ASICs processors in verhouding veel minder energie dan de GPU’s en genereren ze minder warmte. Zie ook http://cointext.com/electricity-usage-of-bitcoin-mining/

Voor verdere verdieping en info mbt Bitcoin ontwikkelingen, zie ook http://scoop.it/intobitcoin

bert

Bitcoin is gewoon defective by design. Wil een valuta populair worden, moet ie kunnen groeien. Liefst in een tempo dat de koers stabiel is. Bitcoin is ontworpen met een maximale hoeveelheid, en met een oneindige opsplitsbaarheid. Dan kan de munt dus enkel deflatoir van karakter zijn. En dat wil je niet. Dan wordt geld lenen een gevaarlijke business, en het neigt nogal naar een piramideschema. De early criminele adopters verdienen momenteel meer met bitcoinspeculatie dan dan met cocaine of guns.

Jeroen

Alstublieft lieve reaguurders, leest uzelf in.

Miners valideren alle transacties.
Bitcoins zijn niet oneindig splitsbaar.
De Bitcoin is geen piramidespel omdat de verspreiding volledig eerlijk en transparant is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond