-

Hoeveel tools zijn er nodig voor een hotelboeking? (infographic)

De distributieketen van de hotellerie is zeer complex. Techbedrijf Snapshot telt zeven lagen tussen de hotel en de gast, inclusief de ‘nazorg’, zoals recensies en revenue analytics. Even bellen om een kamer te reserveren is er dus niet meer bij.

Snapshot heeft het distributielandschap voor de hotellerie op een rijtje gezet in onderstaande infographic. Uitgangspunt is het hotel in het midden met de dataflows voor online, reisagenten en meetings & events. Elke ring naar buiten is een technologielaag die bijdraagt aan het bereiken van de gast.

Property Management Systems slaan informatie op en zijn de belangrijkste bron voor hoteldata als beschikbare kamers, klantgegevens en meer.

Distribution Tools omvat de software die wordt gebruikt om tarieven, beschikbaarheid inventaris, foto’s, tekst en meer naar de verschillende verkoopkanalen te sturen (onder andere online reisagenten, distributiesystemen).

Aggregation Platforms is de verzamelnaam van software zoals revenumanagementsystemen en centrale reserveringssystemen. Zij verwerken de informatie uit de tweede laag zodat derden de hotelkamers aan de man kunnen brengen. Denk aan reisdistributiesystemen (GDS’en) als Amadeus, Travelport en Sabre die de tarieven en hotels aggregeren zodat reisagenten deze vervolgens kunnen verkopen.

Selling/booking Platforms zijn marktplaatsen of selfservice platformen zoals online reisagenten (OTA’s) of de eigen hotelwebsite waar de gast (of het bedrijf) direct contact mee heeft en een kamer kan boeken.

Marketing Platforms worden gebruikt om vraag te creëren op de Selling/Booking Platforms. Hier kun je bijvoorbeeld adverteren en potentiële klanten proberen over te halen om te boeken.

Optimizing Tools heb je nodig om de inkomsten, markt en klantbeleving te analyseren zodat je deze kunt optimaliseren. Het is dus een after-sales laag, vandaar dat deze na de gast is geplaatst.

Infographic hoteldistributie

Kijk hier voor de (grote) PDF-versie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond